Informatie- en verwijspunt Cliëntoverleg van start

geplaatst op dinsdag 21 februari 2012

Soms bevinden personen zich in een probleemsituatie, waarbij een afstemming tussen de reeds aanwezige of nog noodzakelijke hulpverlening nodig is. Misschien is er wel de mogelijkheid, in de buurt, voor de ‘cliënt’ om zijn of haar vraag voor te leggen aan een ‘overlegtafel’ van hulpverleners, maar is hij of zij hiervan niet op de hoogte.

Daarom heeft de provincie, sinds 1 januari 2012, een informatie- en verwijspunt opgestart waar iedereen met vragen omtrent bestaande hulpverlening, of de coördinatie ervan, terecht kan.

Daarnaast voorziet het provinciebestuur West-Vlaanderen ook de mogelijkheid om een overlegtafel te organiseren voor wie niet terecht kan bij bestaande overlegstructuren. Hierbij worden de cliënt, de hulpverleners en andere betrokkenen samengebracht rond een overlegtafel. Er is steeds een onafhankelijke voorzitter voorzien om het overleg te organiseren en er wordt een maximale participatie van de cliënt nagestreefd.
De onafhankelijke voorzitter wordt aangesteld door de provincie. Samen met degene die de probleemsituatie aanmeldt, maakt de voorzitter de voorbereiding van het overleg. De voorzitter nodigt de cliënt en de relevante betrokkenen uit op het overleg en modereert het gesprek. Er worden concrete afspraken gemaakt in een ‘werkplan’ (over wie wat zal doen) en er wordt een persoon aangeduid die deze afspraken zal opvolgen.

Het aanvragen van een dergelijk cliëntoverleg is gratis.

Meer informatie

of contacteer Ines De Schryver (dienst welzijn, Provincie West-Vlaanderen), clientoverleg@west-vlaanderen.be, 050 40 33 15.

Link: www.west-vlaanderen.be/clientoverleg
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: