Eerste groepsaankoop stroom en gas voor bedrijven in Vlaanderen

geplaatst op donderdag 23 februari 2012

De Provincie West-Vlaanderen is de eerste Vlaamse Provincie die een gratis groepsaankoop groene stroom en gas organiseerde voor ondernemingen met een beperkt verbruik.

2172 ondernemingen met een beperkt verbruik (tot 25.000 kWh per jaar voor elektriciteit en tot 50.000 kWh per jaar voor gas) schreven zich vrijblijvend in. Het West-Vlaamse provinciebestuur is tevreden, zowel over het aantal inschrijvingen als over de biedingen door de energie- en gasleveranciers.

Op woensdag 8 februari om 20u50 werd de onlineveiling afgesloten en was het resultaat bekend: 
Essent bood de laagste prijs aan voor de combinatie groene elektriciteit/gas, maar liefst 30 % onder de huidige marktprijs (*). Essent bleek ook het beste bod klaar te hebben voor groene elektriciteit: 16,5 % onder de huidige marktprijs (*).  
(*) De besparing is berekend op de prijs die de 3 grote energieleveranciers Nuon, Luminus en Electrabel momenteel vragen voor energie.

Van 3 november 2011 tot en met 5 februari 2012 konden professionelen met een beperkt verbruik zich vrijblijvend en gratis via de website www.samengaanwegroener.be registreren voor de groepsaankoop elektriciteit en/of gas. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een openbare veiling kon een gunstigere prijs worden bedongen dan bij een individuele overstap. Tegelijk werd ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur koos voor 100 % groene stroom. In augustus wordt er een tweede veiling georganiseerd.

Binnen de twintig dagen krijgt elke ingeschrevene voor de groepsaankoop een persoonlijk resultaat en kiest hij/zij zelf om de overstap naar de nieuwe leverancier wel of niet te maken. Ondernemingen kunnen beslissen om over te stappen tot 20 maart 2012.

Ook bedrijven met een hoger verbruik (vanaf 25.000 kWh voor elektriciteit en 50.000 kWh voor gas) konden deelnemen aan een groepsaankoop voor groene stroom en gas. Daarvoor konden ze terecht bij de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij. Deze bedrijven dienden een bijdrage (volgens jaarverbruik) te betalen om deel te nemen aan deze groepsaankoop. 126 dergelijke bedrijven namen deel aan deze groepsaankoop. Binnenkort worden de resultaten verwacht.

Tweede veiling voor bedrijven met een beperkt verbruik op 6 augustus 2012
Omdat professionelen met hoge verbrekingsvergoedingen worden geconfronteerd, wordt nog een tweede veiling gehouden op 6 augustus 2012. Professionelen met een beperkt verbruik die een contract hebben dat vervalt tussen 1 november 2012 en 1 mei 2013, kunnen zich registreren voor de tweede veiling via www.samengaanwegroener.be.

Meer info voor ondernemingen
Ondernemingen met een beperkt verbruik kunnen met vragen nog steeds terecht op de gratis infolijn op 0800 18 711 of hun vraag stellen via mail naar samengaanwegroener@west-vlaanderen.be.
Ondernemingen met een hoger jaarverbruik die op de hoogte willen gehouden worden van nieuwe groepsaankopen, kunnen zich registreren via de website www.pomwvl.be/groepsaankoop.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: