CD&V lijst voorgesteld

geplaatst op vrijdag 11 mei 2012

Op 10 mei werd de CD&V lijst voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld.  Op 2 plaatsen na, is de lijst volledig ingevuld. De lijst toont enerzijds een grondige vernieuwing, maar speelt tegelijk ook alle troeven en ervaring van CD&V uit.

De lijst telt maar liefst 21 nieuwe kandidaten, mensen die zich voor het eerst aan de kiezer aanbieden.  Het gaat om zowel mannen als vrouwen, jongeren, medioren als ouderen.  Allen voelen zij zich thuis bij de partij.

Maar als grootste partij in Brugge, heeft CD&V ook heel wat ervaring in huis. En het is die unieke combinatie van ervaring en vernieuwing die van deze ploeg  een hele sterke lijst maakt.

  • Het is de uitdrukkelijke wens van Patrick Moenaert om de lijst met zijn ervaring voluit te steunen. Hij zal als lijstduwer een belangrijke rol spelen in de campagne.
  • Bovendien kiest CD&V voor de uittredende schepenen Hilde Decleer(2e plaats), Boudewijn Laloo (3e plaats), Franky Demon (4e plaats), Jos Demarest (6e plaats) en Martine Matthys (7e plaats).
  • Daarnaast brengt CD&V ook de ervaring in stelling van Minou Esquenet (5e plaats, tot voor kort partijvoorzitter en nog steeds kabinetssecretaris van Hilde Crevits) en Pieter Marechal (8e plaats, nationaal CD&V jongerenvoorzitter).

Dat CD&V als partij voor vernieuwing staan, werd de afgelopen legislatuur al bewezen, door geleidelijk aan te kiezen voor een wissel van de wacht onder de schepenen. Alle schepenen die in de loop van de legislatuur afscheid namen, ondersteunen de CD&V-lijst voor 14 oktober. En drie van hen zullen onderaan mee duwen : Lieve Mus, Bernard De Cuyper en Moniek Boydens op de plaats 43, 44 en 45.

Met Louise Stubbe die nog 18 moet worden, presenteert CD&V één van de jongste kandidaten.  De lijst toont ook kleur met Consuelo Uribe en Laurence Mavuidi.

Bekijk hieronder de volledige lijst.

Document: CD&V lijst gemeenteraadsverkiezingen 14-10-2012.docx
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: