DeWaaiberg is klaar na tien jaar bouwen

geplaatst op maandag 11 juni 2012

Het provinciaal opvangtehuis voor volwassenen met een fysieke handicap, De Waaiberg in Gits, sloot een periode van tien jaar bouw- en verbouwwerken af. De 51bewoners beschikken nu over een comfortabeler woon- en leefomgeving.

De voorbije tien jaar werd quasi ononderbroken gewerkt aan De Waaiberg in Gits, het provinciaal opvangtehuis voor mensen met een zware fysieke handicap.

Eén van de uitgangspunten van het bouw- en renovatieplan dat in 2001 startte, was de vermindering van het aantal bewoners per leefgroep. ‘Leven in een woning of groep met mensen die je niet zelf hebt gekozen, is niet altijd gemakkelijk en het kan spanningen opleveren', zegt gedeputeerde Dirk De fauw (CD&V), die als voorzitter van De Waaiberg zaterdag de nieuwe gebouwen officieel opende.

Er werd gestart met de bouw van twee nieuwe woongelegenheden. Daarna volgde de renovatie van de bestaande woningen. Vorig jaar werd de nieuwe keuken in gebruik genomen en nu is ook het centraal gebouw helemaal vernieuwd met burelen en vergaderzalen, therapieruimtes met relaxatiebaden, een grote polyvalente zaal met restaurant en nieuwe ateliers. Tegelijk kreeg De Waaiberg er twee plaatsen voor kortverblijf bij, wat de capaciteit 51bewoners brengt.

Volwassenen

De Waaiberg werd in 1981 opgericht op gronden die het provinciebestuur aankocht van het Dominiek Savio Instituut. Het is een gezinsvervangend tehuis voor volwassenen met een zware fysieke handicap die niet in een beschutte werkplaats terecht konden. Er was nood aan, want eenmaal ze 21jaar werden, moesten veel van die mensen toen bij gebrek aan aangepaste voorzieningen terug naar hun (vaak bejaarde) ouders. Die mensen konden die zorg niet aan.

Intussen is ook gestart met de realisatie van tien nieuwe studio's op de Markt van Gits. Die moeten in het voorjaar van 2013 gebruiksklaar zijn.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: