Meizetting Molenwiek Oost en Molensteenstraat te Sint-Andries

geplaatst op donderdag 31 mei 2012

Op 31 mei werd de mei gezet op het sociale bouwproject Molenwiek Oost in de Hermitage te Sint-Andries.

Hiermee wordt een nieuw stap gezet in het Hermitage-project dat na voltooiing in 2013, in totaal 169 sociale nieuwe woongelegenheden zal opleveren.  In de wijk Sint-Andries komt het totale aantal sociale woongelegenheden van Vivendo daarmee op 485 (398 huur – 87 koop).

De 46 appartementen in de Molenwiek-Oost zijn verdeeld over 4 appartementsblokken met 2 of 3 bouwlagen, met garages, bergruimtes, carports en een middenzone voor overdekte autostaanplaatsen. Alle appartementen beschikken over balkon of tuin. Acht gelijkvloerse appartementen zijn aangepast aan de principes van het levenslang wonen. Dank zij de compacte opstelling van de vier appartementsblokken blijft er rondom veel open ruimte.

De 47 nieuwe huurwoningen in de Molensteenstraat tellen 3 tot 6 slaapkamers. Het zijn allemaal ‘doorzonwoningen’; woningen waar je van binnenuit zicht hebt zowel op de straat als op de tuin. Elke woning beschikt over een garage en een ruime tuin met terras.

Er zijn 3 verschillende woontypologieën.

- Eén type is specifiek uitgerust voor mindervaliden. Deze woning telt slechts één bouwlaag met een plat dak en een deel hellend dak in aansluiting met de buur.

- Twee andere types bestaan uit anderhalve bouwlaag en hellend dak, het grootste type bestaat uit twee volwaardige bouwlagen onder hellend dak. De woningen tellen minstens 3 tot 6 slaapkamers, naargelang het type woning.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: