CD&V wil site Watertoren niet verkavelen

geplaatst op zaterdag 16 juni 2012

Dirk De fauw, lijsttrekker CD&V en Minou Esquenet, nr 5 op de lijst, reageren verrast op het voorstel  van Annick Lambrecht, schepen voor sport, om de site rond De Watertoren op Sint-Andries te verkavelen. De sportvelden rond de watertoren vormen momenteel de thuisbasis voor voetbalploeg Eendracht Brugge en de Koninklijke Hockeyclub Brugge.

 

Het voorstel van de schepen voor sport wekt grote verbazing omdat hierdoor de forse investeringen van de hockeyclub om een nieuw veld aan te leggen, een zogeheten waterveld, op de helling worden gezet.  De werken, waarvan de kosten op 623.000 euro worden geschat, gingen een maand geleden van start en omvatten niet alleen de aanleg van het waterveld, maar ook het verplaatsen van één van de velden van voetbalploeg Eendracht  Brugge (kostprijs 121.500 euro).

De aanleg van het waterhockeyveld was noodzakelijk om hockey op hoog niveau te kunnen spelen.  Om die reden zorgen zowel Stad Brugge (200.000 euro) als Provincie West-Vlaanderen (250.000 euro) voor een stevige financiële ondersteuning in het kader van hun topsportbeleid.  De resterende 300.000 euro wordt door de hockeyclub bijeen gespaard.  “Het kan, binnen een verantwoord financieel en sportbeleid toch niet zijn, dat  dergelijke investeringen zouden worden teniet gedaan? “, aldus Minou Esquenet.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: