Provinciaal Hof wordt niet openbaar verkocht

geplaatst op woensdag 20 juni 2012

Het Provinciaal Hof op de Brugse Markt zal dan toch niet openbaar verkocht worden.  Dat vernam Dirk De fauw gisteren tijdens onderhandelingen met staatssecretaris Servais Verherstraete.

Samen met gouverneur Carl Decaluwé ging Dirk De fauw het behoud van het Provinciaal Hof bepleiten bij staatssecretaris Servais Verherstraete.

Die had oren naar de West-Vlaamse argumenten en verzekerde dat het Provinciaal Hof zeker openbaar verkocht zal worden.  Of er al dan niet een vergoeding moet betaald worden, zal een vergelijkend onderzoek in de andere provincies uitwijzen.

Dirk De fauw is alvast opgelucht dat het Provinciaal Hof een publieke functie blijft behouden.  Het centraal gelegen gebouw wordt nu niet alleen gebruikt voor provinciale protocollaire aangelegenheden, maar ook voor tentoonstellingen en congressen allerhande.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Leplae Rudolf

Het is toch normaal dat een gebouw die zoveel prestige geeft aan de provincie, aan congressen die daar door gaan, aan tentoonstellingen, aan academische zittingen, niet openbaar verkocht wordt. Men spendeert miljoenen Euro's aan culturele centra en men zou een dergelijk prestigieus gebouw uit handen geven. Proficiat aan de gouverneur en eerste gedeputeerde De fauw die hiervoor gezorgd hebben.

geplaatst op vrijdag 22 juni 2012 om 15:53

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: