Voor 1 euro vanuit de trein op het strand

geplaatst op vrijdag 17 augustus 2012

Zeebrugge heeft niet alleen het breedste zandstrand van de gehele kust, het is ook de enige badplaats die zo dicht bij een treinstation ligt. Je stapt er als het ware vanuit de trein op het strand : gedaan met de files en parkeerproblemen. Volgens Dirk De fauw moet het stadsbestuur Zeebrugge daarom nog meer promoten als ‘de badplaats waar je vanuit de trein op het strand stapt’.  Ook de Bruggelingen zelf zijn nog te weinig op de hoogte van deze troef.  “De stad zou dan ook met de NMBS een gunsttarief moeten bedingen om vanuit het station van Brugge naar Zeebrugge te reizen.  Een ticket heen en terug voor 1 euro moet zeker haalbaar zijn”, aldus Dirk De fauw.

Dit kan ook een troef zijn voor de vele toeristen die Brugge bezoeken : overdag kunnen ze het strand bezoeken en  ’s avond raken ze vlot terug in de binnenstad waar het gonst van de culturele activiteiten.  De hotelsector kan hier aan meewerken door aan de balie treinticketten te verdelen. Dit initiatief kadert perfect binnen de vele initiatieven die het stadbestuur de voorbije jaren nam om  het Zeebrugs toerisme te stimuleren.    In 1994-2000, toen Dirk De fauw nog schepen van openbare werken was, werd een belangrijke toeristische stimulans gegeven met de heraanleg van de zeedijk, de aanleg van het plein met tentconstructies ter hoogte van de Residence Palace, de aanleg van de parking aan de Baron de Maerelaan  en de realisatie van de toegang naar het spoor.   In de daaropvolgende legislaturen werden ook de andere straten in de strandwijk opnieuw aangelegd.  Recent werd het badengebouw geopend met een goede infrastructuur voor de redders en met bijzondere aandacht voor de personen met een handicap in het kader van het project Zon, Zee … Zorgeloos.  Ook de recente verlenging van de Sint-Georgesdaywandeling, een initiatief ism Vlaams Minister Hilde Crevits, moet het toerisme stimuleren.   Er leven binnen CD&V dus verschillende ideeën om het Zeebrugs toerisme te versterken.  Zo stelde schepen Franky Demon recent nog voor om op het strand een treintje in te leggen waarmee ouders en kinderen van en naar de waterlijn worden vervoerd.   Dit is zeker realiseerbaar en haalbaar op mooie zomerse dagen. Zorgen voor een stralend zonnetje, ligt echter niet in de mogelijkheden van de politici.  Al is dat natuurlijk dé voorwaarde om van het strand te kunnen genieten.

 

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Snauwaert Erik

Inderdaad " de Bruggelingen " zijn nog te weinig op de hoogte van deze mogelijkheid. Het is aan ons allen om dit zoveel als mogelijk kenbaar te maken.
Hopelijk blijft het goede weer nog wat aanhouden, zodat velen dit de komende dagen ( weken ) nog wat kunnen uittesten.

geplaatst op dinsdag 21 augustus 2012 om 17:38

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: