31 nieuwe woningen in de Kortrijksestraat te Oostkamp

geplaatst op maandag 27 augustus 2012

In Oostkamp legden Dirk De fauw, voorzitter van Sociale Huisvestingsmaatschappij Vivendo, en Luc Van Parys, burgemeester van Oostkamp, vandaag de eerste steen van 31 nieuwe sociale woongelegenheden. 

 

In Oostkamp legden Dirk De fauw, voorzitter van Sociale Huisvestingsmaatschappij Vivendo, en Luc Van Parys, burgemeester van Oostkamp, vandaag de eerste steen van 31 nieuwe sociale woongelegenheden. 

De woningen komen op de verwaarloosde site in de Kortrijksestraat, waar de vroegere rijkswachtkazerne staat.  Om wille van de stadslandschappelijke en kunsthistorische waarde worden deze oude kazerne en een bijhorende officierswoning behouden en in het project geïntegreerd.  De resterende bijgebouwen en de 4 achterliggende dienstwoningen zullen gesloopt worden om plaats te maken voor nieuwe appartementen en woningen.

Rondom een centraal binnenplein met ondergrondse parking, worden 3 soorten woningen voorzien : woningen die voldoen aan de principes van levenslang wonen en vooral bedoeld zijn voor een ouder publiek,  ééngezinswoningen met twee slaapkamers en eigen tuin en ruimere ééngezinswoningen met drie slaapkamers in de voormalige kazerne.  De variatie in soorten woningen zorgt niet alleen voor architecturale afwisseling, maar ook voor een mix van bewoners.

Alle 31 woningen of appartementen zijn bestemd voor de huur. Kandidaten moeten voldoen aan de inkomensvoorwaarden en mogen geen ander  eigendom hebben (tenzij men 55+ is of een handicap heeft). Bij toewijzing wordt er, volgens de wettelijke voorwaarden, voorrang gegeven aan de inwoners van de gemeente Oostkamp.

Met de realisatie van dit project levert Vivendo een belangrijke bijdrage aan de verplichtingen die door de Vlaamse Overheid aan Oostkamp  zijn opgelegd.  In kader van het Grond en Pandendecreet moeten er in Oostkamp tegen 2025 in totaal 147 sociale huurwoningen bijkomen, 68 sociale koopwoningen en 3 sociale kavels.   Op die manier wil men tegemoet komen aan de grote nood aan huurwoningen in het algemeen en sociale huurwoningen in het bijzonder.

Wie meer info wenst kan terecht bij Vivendo, Koningin Astridlaan 134 bus1, Sint-Michiels Brugge Tel. 050/ 44 61 10 fax 050/ 44 61 11 e-mail: info@vivendo.be website: www.vivendo.be

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: