Nieuw Olympisch zwembad stap dichterbij

geplaatst op vrijdag 07 september 2012

Gisteren gaf de deputatie haar principiële goedkeuring aan de overeenkomst met de NV Sport en Recreatiebad Brugge voor de bouw van het nieuwe olympische zwembad te Brugge Sint-Andries.

De kern van het nieuwe zwembad wordt het 50-meter bad met 10 banen, conform alle normen van de Koninklijke Belgische Zwembond.  Tevens zijn voorzieningen aanwezig voor tijdsregistratie, waterpolo, synchroonzwemmen, en swimlab.  Toeschouwers worden  verwend met een vaste tribune voor 500 personen, aangevuld met mobiele tribunes. In het complex wordt ook een recreatiebad voorzien met waterspeeltuin, kinderbad, wildwaterbaan, glijbanen, alsook een golfslagbad en een welnessgedeelte.  Zwemmers zullen ook tijdens de werken op Olympia terecht kunnen.  Het bestaande zwembad wordt pas afgebroken éénmaal het nieuwe 50-meter bad is afgewerkt. Daarna wordt verder gewerkt aan het recreatiebad, het welnessgedeelte en de omgevingsaanleg met ruime parking. De totale investering wordt geraamd op 24.695.358 euro voor het 50-meter bad en 6.018.835 euro  voor het recreatieve deel (exclusief BTW).  De NV Sport en Recreatiebad staat in voor de bouw, het onderhoud en de exploitatie van het nieuw Olympiabad en krijgt hiervoor een jaarlijkse vergoeding van 2,3 miljoen euro (geïndexeerd).   Daarvan neemt de stad Brugge 373.000 euro voor zijn rekening, het Vlaamse gewest 320.000 euro en de provincie 1.607.000 euro.    De jaarlijkse expolitatiekost in het huidige zwembad bedraagt nu reeds een 2.000.000 euro. Door de goedkeuring van deze overeenkomst kan het consortium NV Sport en Recreatiebad nu een stedenbouwkundige vergunning aanvragen. Indien de aanvraagprocedure vlot verloopt en indien het verplichte voorafgaandelijke archeologisch onderzoek niet te veel tijd in beslag neemt, kunnen de werken starten in maart /april  2013 en zal het 50 meter bad over anderhalf jaar in gebruik kunnen genomen worden, dus voor de zomer van 2014.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Dirk De fauw

@daveloose

Het nieuwe zwembad zal zich situeren tussen het bestaande bad (dat op termijn wordt afgebroken, na ingebruikname van het nieuw complex) en het Jan Breydelstadion.
Er is geen feestzaal voorzien. Er is uiteraard wel een cafetaria voorzien (café – brasserie) i.f.v. de doelstelling van het complex

geplaatst op vrijdag 14 september 2012 om 17:36

daveloose

Waar komt het nieuwe complex , naast het bestaande complex kant Leopold laan of andere kant?
Het doet de ronde dat er ook een feestzaal zal komen, is dit juist?

geplaatst op vrijdag 14 september 2012 om 14:18

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: