Einde winteropvang in Brugge

geplaatst op maandag 08 april 2013

Voor het vierde jaar op rij werd in Brugge een winteropvang,   een tijdelijke nachtopvang voor daklozen, georganiseerd.

8 april eindigt de winteropvang in Brugge.

Het opzet van de winteropvang is in de eerste plaats het aanbieden van een bed-bad-brood-formule tijdens de koudste maanden van het jaar. Net als de voorbije jaren was er initieel een capaciteit van 8 extra bedden voorzien. Anders dan de voorbije jaren werd er wel voor gekozen om de winteropvang los te koppelen van “vriestemperaturen”, maar doorlopend te organiseren in de periode van 5/11/12 tot 4/3/13.

Omwille van de grotere vraag, werd het aantal bedden in december  vermeerderd tot 12. Bij vriestemperaturen werd dit indien nodig nog verder uitgebreid. Ook de periode werd verlengd, en dit zolang koning winter in het land is.  Door de aanhoudende wintertemperaturen bleef de winteropvang uitzonderlijk lang geopend en dit tot en met 7 april 2013.

Met de winteropvang willen we echter meer bereiken dan het aanbieden van een bed-bad-brood. Nachtopvang is immers ook een kans om daklozen te informeren over het hulpverleningsaanbod en samen met hen trachten een traject af te leggen om de situatie waar ze in zitten om te buigen.

Zowel het aanbieden van een bed-bad-brood, met alle praktische organisatie die dit met zich meebrengt, als het opzetten van een begeleidingstraject, kan alleen gerealiseerd worden dankzij een nauwe samenwerking en grote inzet van bestuur en medewerkers van CAW Regio Brugge, OCMW Brugge en Vereniging ’t sas.

Dit initiatief beantwoordt duidelijk aan een grote nood.  De voorbije maanden maakten een 100-tal verschillende mensen gebruik van de winteropvang in Brugge. Voor de overgrote meerderheid van hen betekende de winteropvang een opstap om zaken terug op de rails te krijgen.

Het concept van nachtopvang bewijst dan ook in Brugge zijn degelijkheid, en toont aan dat samenwerking tussen diensten echt het verschil kan maken.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: