Eerste steenlegging Ter Potterie

geplaatst op maandag 08 april 2013

De symbolische eerste steen van woonzorgcentrum Ter Potterie is gelegd.

'Symbolisch' is het goede woord, want het gaat in feite om een 'baksteenwandzetting wat inhoudt: binnen het OCMW wordt voor het eerst gewerkt met volledig geprefabriceerde
metselwerkwanden. Op die manier kunnen we de bouwtermijn gevoelig verminderen. De droogtijden worden vermeden en de kwaliteit van het metselwerk is een stuk beter dan dat van metselwerk dat ter plaatse gebeurt. Dat komt omdat de wanden geproduceerd worden in gecontroleerde en beschermde omstandigheden. Maar ook de weersomstandigheden kunnen geen spelbreker meer zijn, wat het rendement op de werf verhoogt.
Iets meer dan een jaar geleden kreeg het OCMW een bouwvergunning voor het project van Ter Potterie, wat meteen het startschot was voor het begin van de werken. Het toekomstige woonzorgcentrum zal onderdak bieden aan meer dan honderd senioren met een hoge zorggraad. Het gebouw zal in totaal 121 kamers herbergen, waarvan een gedeelte bestemd zal zijn voor kortopvang. Het einde van de werken is voorzien voor de lente van 2015.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: