Start verbouwingswerken 'De Zeven Gaven'

geplaatst op maandag 27 januari 2014

De Zeven Gaven, een gebouw dat vroeger onderdeel was van het woonzorgcentrum Ter Potterie (in de Potterierei), krijgt een nieuwe bestemming. Het gebouw zal gekoppeld worden aan de in 2009 opgerichte gebouwen van De Nieuwe Notelaar, een afdeling van de vereniging Ons Huis, die zich specifiek toelegt op de opvang en begeleiding van personen met een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH).

De Nieuwe Notelaar biedt momenteel permanente opvang voor twaalf bewoners en dagopvang voor twintig personen. Het gebouw De Zeven Gaven biedt ons de mogelijkheid om De Nieuwe Notelaar uit te breiden. Bovendien zal het de voorziening een herkenbare plaats geven in het straat- en stadsbeeld, want momenteel is De Nieuwe Notelaar niet zichtbaar vanop straat, aangezien het gebouw binnen op het domein van Ter Potterie werd gebouwd.

Er komen elf ruime bewonerskamers, voorzien van een sanitaire cel met toilet, inloopdouche en wastafel. Op elke verdieping is er een leefruimte met keuken, gemeenschappelijke badkamer met hooglaagbad, verpleegpost en rolstoeltoegankelijk sanitair. Op het gelijkvloers komt er een verpleegpost en een plaats voor de administratie.

Het einde van de werken is voorzien voor begin 2016.

Document: Zevengaven.jpg
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: