Meiboomplanting nieuw jongercentrum SWITCH

geplaatst op woensdag 17 april 2013

Op de plaats waar vroeger het dienstencentrum 'De Lelie' stond, komt een speciaal paviljoen dat onderdak zal bieden aan verschillende jongerenprojecten.

Het project SWITCH, de projecten BLINK! en 't Scharnier en Buurtsport zullen in het nieuwe jongerencentrum gehuisvest worden.

Het nieuwe gebouw zal grotendeels opgetrokken worden uit hout afkomstig van de Luxemburgse OCMW-bossen.  Het zal ook volledig passief gebouwd worden.  Het centrum wordt niet aangesloten op de openbare riolering.  Alle afval- en regenwater zal opgevangen en gezuiverd worden via een rietveld en een bloemenweide.  Hierdoor kan het water gebruikt worden voor het spoelen van de toiletten.  De Schakelaar, de OCMW-vereniging die gespecialiseerd is in energiebesparing, zal instaan voor het isoleren van het gebouw.  Op het dak zullen zonnepanelen geplaatst worden om de nodige energie op te wekken.  Voor de beperkte verwarming die nodig is, zal gewerkt worden met centrale verwarming met pellets.  Die zullen gemaakt worden door de OCMW-vereniging WOK(Werkt Ook), een sociaal tewerkstellingsinitiatief. 

Ondanks het feit dat dit gebouw een moeilijke constructie is, gaan we de uitdaging aan om het project te bouwen met de eigen Technische dienst.  Het behoort tot de taken van het OCMW om sociaal-economieprojecten zo veel mogelijk te ondersteunen en er ook actief aan mee te werken.  De helft van het personeel van de technische dienst bestaat uit mensen die tewerkgesteld worden in één of andere vorm van sociale tewerkstelling.

Het einde van de werken in voorzien voor het najaar van 2013.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: