Nieuwe keuken voor WZC 'Minnewater'

geplaatst op maandag 27 mei 2013

Het OCMW-woonzorgcentrum Minnewater heeft de voorbije maanden heel wat ingrijpende veranderingen ondergaan.  De grootste aanpassing gebeurde in de keuken, die in een vorig leven diende als hoofdkeuken voor de warme maaltijden van het OCMW.

In december 2007 werd de centrale OCMW-keuken 'Rudderstove' opgestart en de keuken van het Minnewater bleef onbenut achter.

Ondertussen is de keuken volledig vernieuwd en perfect afgestemd op de nieuwe opdracht.  Een satellietkeuken is een belangrijke schakel om een lekkere maaltijd tot bij de bewoner van het woonzorgcentrum te brengen.  Als de middag- en avondmalen per koelwagen aankomen start de laatste fase van de maaltijdbereiding.

In het kader van de verbouwingen werd de 'oude' keuken opgesplitst in twee delen : de nieuwe keuken en een paramedisch lokaal.  In die paramedische ruimte kunnen kinesitherapeuten, ergotherapeuten en animatoren, maar ook verpleegkundigen en zorgkundigen afgezonderd werken met één of meerdere bewoners.  Er zijn heel wat mogelijkheden : katroltherapie, warmtetherapie, welnessactiviteiten, snoezelen, groepsgymnastiek, WII-spelletjes, het trainen van de fijne motoriek en nog veel meer.

Ook de gangen van het WZC werden onder handen genomen.  Aan de ingang is er een systeem van toegangscontrole geïnstalleerd om de veiligheid te verhogen.  Er is ook een extra onthaalbalie om bezoekers en leveranciers wegwijs te maken in het WZC.  Als laatste wordt de fietsenberging aangepakt.  Er komt een grote en afgeschermde, overdekte fietsenstalling op de parking.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: