Kunstwerken VZW Oranje sieren hoofdzetel OCMW Brugge

geplaatst op donderdag 06 juni 2013

In de hoofdzetel van het OCMW Brugge hangen 17 nieuwe kunstwerken uit de artotheek 'IDEA' van de VZW Oranje.

IDEA is een uitleendienst met kunstwerken die gemaakt zijn door personen met een beperking.  Dankzij de arthoteek hebben de Oranje-kunstenaars een platform om met hun werk naar buiten te komen en aansluiting te krijgen op de actuele kunst.

Tegelijk krijgen kunstliefhebbers de kans om kunst in huis te halen van heel bijzondere kunstenaars.

Ons OCMW is al langer dan vandaag bekend met de arthotheek.  We ondersteunen dit initiatief namelijk al meer dan 12 jaar!  Van bij het begin kocht het OCMW 17 abonnementen, waarmee evenveel werken uit de artotheek geselecteerd werden.  De creaties zijn op verschillende plekken in onze hoofdzetel te bewonderen.  Deze werken geven het gebouw niet alleen meer kleur ze passen ook perfect bij de moderne uitstraling van het hoofdgebouw.
Elk jaar worden de kunstwerken vervangen door nieuwe, zodat deze blijvende tentoonstelling heel wat Oranje-kunstenaars de kans kan geven om te exposeren.  Maar het is ook een creatieve manier om de vele medewerkers en bezoekers van het OCMW te tonen wat de Oranje-kunstenaars bezighoudt in het dagelijkse leven.

Dat het OCMW kiest voor de kunstenaars van de vzw Oranje, is zeker geen toeval.  Ons OCMW heeft zelf ook voorzieningen voor mensen met een beperking, gebundeld in de Vereniging 'Ons Huis'

Voor meer info over 'Ons Huis' klik hier.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: