OCMW Jaarverslag 2012 voorgesteld

geplaatst op woensdag 26 juni 2013

Dinsdag is het jaarverslag 2012 van het OCMW voorgesteld.

Een van de diensten die ook in 2012 op volle toeren draaide, is de Dienst Schuldbemiddeling. In 2012 steeg het aantal dossiers met 4,3% (van 1.016 naar 1.060). De aangeboden hulpverlening bestaat uit het verstrekken van advies, budgetbegeleiding en -beheer en collectieve schuldenregeling. “Het is een misvatting dat alleen personen die te veel geld uitgeven in schuldbemiddeling terecht komen. Uit onderzoek van het Vlaams Centrum voor Schuldbemiddeling blijkt dat vooral tegenslag de rode draad is. Mensen die bijvoorbeeld geconfronteerd worden met ziekte, hun werk verliezen door de economische crisis of alleen komen te staan, ontvangen een lager inkomen en kunnen zo hun kosten niet meer betalen! 

Ik wil toch ook het belang van woonbegeleiding beklemtonen:. In 2012 ontving het OCMW 292 verzoeken tot uithuiszetting. Dit cijfer is gelijklopend met de voorbije jaren. Via het project Bemoeizorg, probeert men een uithuiszetting in de sociale huursector te vermijden. Dat project wordt gefinancierd door het Stedenfond van de stad Brugge.

Naast een terugblik op vorig jaar, kijk ik ook al eens naar de toekomst. Het OCMW is een dynamisch bedrijf, dat goed gerund wordt door onze secretaris, de financieel beheerder en alle medewerkers. Met onze nieuwe ploeg zijn we ambitieus om ook volgend jaar een even vruchtbaar palmares te kunnen voorleggen. Het OCMW wil mee ten dienste kunnen staan van alle Bruggelingen en inwoners op het Brugs grondgebied.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: