OCMW-vereniging snoeit tegen kanker

geplaatst op donderdag 29 augustus 2013

De OCMW-Vereniging WOK (Werkt OoK!) heeft taxushagen gesnoeid in het kader van de actie ‘Vergroot de hoop’.

WOK biedt arbeid op maat aan personen die voorlopig niet meer op de gewone arbeidsmarkt terechtkunnen. De vereniging is al 16 jaar actief in Brugge en heeft verschillende werkingen, waarin op dit moment zo’n 85 personen arbeid verrichten op basis van hun mogelijkheden.

Een van de werkingen luistert naar de naam ‘groepsgroen’ en voert groenonderhoud uit, voornamelijk in de tuinen van onze OCMW-eigendommen. Een groep van 6 medewerkers heeft zich ten volle ingezet om taxussen te snoeien, ten voordele van de actie ‘Vergroot de hoop’.

Dit initiatief wil zoveel mogelijk taxussnoeisel inzamelen. In de jonge naalden van Taxus baccata zit namelijk baccatine, dé grondstof voor kankerbestrijdende medicijnen waarop de helft van alle chemo-patiënten hun hoop vestigen.

Een equipe van de vereniging WOK heeft de  taxushagen van het woonzorgcentrum ‘Minnewater’ gekortwiekt en heeft daarmee maar liefst 374 kilogram snoeisel ingezameld! Op die manier hebben we ons steentje bijgedragen aan dit mooie initiatief.

Behalve de afdeling groepsgroen bestaat WOK uit de buurtwerking Sint-Jozef en een atelier. In het atelier worden onder andere stoelen gevlochten en hout bewerkt. De buurtwerking bestaat erin klusjes uit te voeren bij hulpbehoevende mensen, zoals een werkje in de tuin, of een reparatiewerkje.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: