Studenten op vakantie met senioren

geplaatst op maandag 04 november 2013

Tien bewoners van het woonzorgcentrum (WZC) Sint-Clara zijn verleden week samen op vakantie geweest in Zillebeke (Ieper), vijftien studenten van het OLVH Spes Nostra vergezelden hen.

De vakantie wordt volledig georganiseerd door OCMW-medewerkers en studenten van het zevende jaar thuis-en bejaardenzorg. De personeelsinbreng is deels arbeidsprestaties en deels vrijwillig. De WZC-medewerkers zijn tijdens hun vrije tijd op zoek gegaan naar een geschikte locatie.  De studenten staan in voor verzorging, eetsituaties en vrijetijdsbesteding van de bewoners, in samenwerking met de WZC-medewerkers.

Uiteraard wordt hiervoor een volledig uitgewerkt draaiboek opgesteld. De hele week wordt tot in de details uitgezet en er worden heel wat afspraken gemaakt. De bewoners worden volledig verzorgd door de studenten en daar gaat een grondige voorbereiding aan vooraf, met verschillende bezoeken van de studenten aan de bewoners. Ook worden de verpleegdossiers nauwgezet doorgenomen. Al deze voorbereidingen vragen veel tijd en energie van de betrokken leerkrachten en leerlingen. 

Na de vakantieweek wordt er een familieavond georganiseerd, waarop de bewoners samen met de studenten hun vakantieweek kunnen voorstellen en ervaringen meedelen aan hun familie. Ook de ouders van de studenten worden hierop uitgenodigd. Contacten over de verschillende generaties heen worden altijd gewaardeerd. De positieve beeldvorming van ouderen naar externen is belangrijk, zowel naar familieleden van ouderen als jongeren.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: