EEN WEEK VOL VAN SOLIDARITEIT!

geplaatst op woensdag 20 november 2013

Solidariteit alom zowel voor projecten dicht bij huis als voor de slachtoffers van de verwoestende tyfoon in de Filipijnen!

Kom Op Tegen Kanker

Op 9 en 16 november hield het OCMW zijn jaarlijks personeelsfeest in Hof ter Mude. De leerlingen van de school Ter Groene Poorte die instonden voor de bediening op beide avonden hebben hun loon integraal  overgemaakt aan 'Kom op tegen Kanker'

Zowel de feestzaal 'Hof Ter Mude' als het OCMW samen met het AZ  Sint-Jan schenken resp. 1400 euro en 1500 euro aan 'Kom Op Tegen kanker'.

Deze actie kwam tot stand op initiatief van de leerlingen zelf samen met de klassenleraar.  Hun actie kadert in het engagement van de school om mee te doen aan de 1000 km van 'Kom Op Tegen Kanker'.  Het streefdoel van de school is om drie teams samen te stellen en darvoor dient de school 15.000 euro bij elkaar te krijgen.

Solidariteit Filipijnen

Tijdens het personeelsfeest van zaterdag 16 november kwam er een spontane sollidariteitsactie op gang.  Jusie Manganop, van Filipijnse origine en kinesiste in het AZ Sint-Jan, campus SFX heeft een omhaling gedaan en haalde een bedrag van 865 euro op, geld dat rechtstreeks naar de mensen ter plaatse gaat.

Op mijn voorstel, schepen voor Noord-Zuidbeleid, besliste het Brugse schepencollege om 25.000 euro vrij te maken voor de slachtoffers van de typhoon Hayan op de Filipijnen.  Meer dan 11 miljoen Filipino’s zijn zwaar getroffen door deze tyfoon die vrijdag 8 november 2013 over het land raasde. Het was één van de ergste orkanen ooit geregistreerd.

Op voorstel van de Brugse Noord-Zuidraad zal Stad Brugge dit geld overmaken aan een consortium van twaalf Belgische NGO's, die onder leiding van 11.11.11 de krachten gebundeld hebben.  Deze 12 NGO’s zijn reeds jarenlang op structurele wijze actief in de Filipijnen en kunnen dus ook onmiddellijk de nodige hulp verlenen.

Het stadsbestuur roept tevens de bevolking op om haar financiële bijdrage te leveren.

De volgende NGO’s maken deel uit van het consortium.

11.11.11, CNCD-11.11.11, Trias, Bevrijde Wereld, Geneeskunde voor de Derde Wereld, Wereldsolidariteit, Plan België, Disop, Entraide et Fraternité, KIYO, Via Don Bosco en SOS Kinderdorpen.

 

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: