Telecommunicatieloket neemt succesvolle start

geplaatst op woensdag 15 januari 2014


Eén Belg op twee beschikt over een abonnement, of betaalt een tarief dat niet aangepast is aan zijn werkelijke telecommunicatiebehoeften.

Of het nu gaat om een pack "vaste telefoon, internet, digitale tv", een prepaid gsm-kaart of een abonnement, de meesten onder ons hebben vaak geen idee van wat ze echt nodig hebben.

Daarom organiseerde de federale overheidsdienst 'Economie' eind 2013 de informatiecampagne 'Durf vergelijken' in samenwerking met de geïnteresseerde gemeenten.  Streefdoel van de campagne was om al die mensen rechtstreeks te helpen hun gebruikersprofiel beter te leren kennen en de voor hen meest voordelige telecom-aanbieding te helpen zoeken.

Voor Brugge sloegen de Stad en Het OCMW de handen in elkaar.

In 2 weken tijd kwamen meer dan 130 gezinnen langs aan het loket om de vergelijking te maken. Een 20-tal gezinnen, ofwel 15% zat met een ronduit slecht contract dat niet aangepast was aan hun behoeften.  Bij een 65-tal personen (±50%) werd vastgesteld dat men redelijk goed zit qua formule maar er wel optimalisaties konden gebeuren, al dan niet bij dezelfde leverancier.  Dankzij kleine aanpassingen kan er al snel tot 120 euro per jaar worden bespaard op de factuur.

Op basis van de vaststelling dat meer dan 60% van de Bruggelingen kunnen besparen op hun telecommunicatie-factuur werd er dan ook beslist dat iedere Bruggeling -zonder inkomensvoorwaarde-permanent terecht kan aan het telecommunicatieloket van het Sociaal Huis.

Telecommunicatieloket Sociaal Huis

Hoogstraat 9

8000 Brugge

ma-vr 08u30-11u30 (in de namiddag op afspraak 050/327770)

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: