De Blauwe Lelie is erkend als Centrum Inclusieve Kinderopvang

geplaatst op donderdag 30 januari 2014

De OCMW-vereniging De Blauwe Lelie is erkend als Centrum voor Inclusieve Kinderopvang. Een Centrum Inclusieve Kinderopvang is er voor zowel de ouders van kinderen met een specifieke zorgbehoefte, als voor de verschillende kinderopvangvoorzieningen.

Ouders vinden niet altijd geschikte kinderopvang voor hun kind met specifieke zorgbehoefte. Het Centrum Inclusieve Kinderopvang wil hen helpen om opvang te vinden aangepast aan de noden en behoeften van het kind en de ouders.

Anderzijds richt het Centrum Inclusieve Kinderopvang  zich tot het sensibiliseren en realiseren van inclusieve kinderopvang binnen de zorgregio (Beernem, Brugge, Damme, Jabbeke, Oostkamp en Zedelgem). Kwalitatieve kinderopvang is belangrijk voor ‘alle’ kinderen.

Kinderopvangvoorzieningen kunnen contact opnemen met het Centrum Inclusieve Kinderopvang om mee in te stappen en kinderen met een specifieke zorgbehoefte te integreren in hun kinderopvang. Zij worden hierbij door het Centrum Inclusieve Kinderopvang verder begeleid.

Het idee van de Centra Inclusieve Kinderopvang sluit aan bij ‘Perspectief 2020’ het beleidsplan van de Vlaamse Overheid voor personen met een handicap. Deze nota stelt: ‘zoveel mogelijk gewoon in de samenleving en zo weinig mogelijk uitzonderlijk en afzonderlijk’. Ook voor de kinderen met een specifieke zorgbehoefte wil de Vlaamse overheid dat de ouders binnen een redelijke afstand een kinderopvangplaats kunnen vinden.

De Vlaamse overheid maakt in totaal een half miljoen euro vrij voor inclusieve kinderopvang van kinderen met een specifieke zorgbehoefte. De Blauwe Lelie krijgt hiervan 40.000 euro voor de realisatie van de inclusieve opvang, ondersteuning van de begeleiders op de werkvloer en de noodzakelijke netwerking.

Meer info: Arlette Mattheeuws (Coördinator Centrum Inclusieve Kinderopvang)
Tel.: 050 32 75 53

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: