AMBASSADEUR MONGOLIË BEZOEKT OCMW-BOUWPROJECT

geplaatst op donderdag 06 februari 2014

De ambassadeur van Mongolië voor de Benelux en de Europese Unie, Khishigdelger Davaadorj, heeft samen met de ereconsul van Mongolië voor het Vlaamse Gewest, Paul Van Wouwe, een bouwproject van het OCMW Brugge bezocht.

Het gaat om een gloednieuw jongerencentrum, dat opgetrokken wordt te Assebroek. 

Mensen vragen zich waarschijnlijk af wat dat centrum nu te maken heeft met Mongolië, maar in feite is de link niet zo heel ver te zoeken. Het paviljoen zal gekenmerkt worden door een uitzonderlijk design. Het ontwerp is namelijk gespiegeld aan een Mongolische traditionele tentsoort of ‘joert’. De architect heeft een ‘verzameling’ van drie joerts ontworpen, die aan elkaar gekoppeld zijn door een centrale ingang. Het feit dat ons bouwwerk geïnspireerd is op iets van Mongolische, traditionele makelij, wekte de interesse van de ambassadeur van Mongolië.

Het nieuwe gebouw zal grotendeels opgetrokken worden uit hout afkomstig van de Luxemburgse OCMW-bossen. Het zal ook volledig passief gebouwd worden. Ondanks het feit dat het geen gemakkelijke constructie is, ging het OCMW de uitdaging aan om het project te bouwen met de eigen Technische Dienst. Het behoort namelijk tot de taken van het OCMW om sociaal-economieprojecten zo veel mogelijk te ondersteunen en er ook actief aan mee te werken.

De ambassadeur en ereconsul komen niet enkel langs om het project te bezichtigen. Tijdens het bezoek zal ook gekeken worden op welke manier enkele sociale economieprojecten van het OCMW ondersteuning kunnen bieden aan kansarme Mongoliërs

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: