Trefpunt zorg-Care Coffee en Zora

geplaatst op donderdag 20 februari 2014

De Care Coffee is de ideale gelegenheid om kruisbestuiving in de brede zorgsector te realiseren. Die kruisbestuiving is absoluut belangrijk voor Trefpunt ZORG als netwerkorganisatie.

Netwerken is het strategisch ontwikkelen en bestendigen van relaties, binnen en buiten de eigen organisatie en sector. De return manifesteert zich niet noodzakelijk onmiddellijk maar op langere termijn. 

 

 

Dat het netwerken interessant is, merken we ook aan het aantal organisaties dat zich aansluit bij Trefpunt Zorg, in 2014 zijn er alweer 4 nieuwe leden bijgekomen:

-     Kennispunt Mantelzorg,

-     het Streekfonds West-Vlaanderen,

-     het PRoF consortium

-     en AZ Sint-Rembert.

Care Coffee wil een prikkel zijn voor de verschillende spelers in de zorg om met elkaar te praten, ideeën uit te wisselen en te bekijken wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Zo willen we de zorgorganisaties, ondernemers, opleidingscentra en lokale overheden stimuleren om sámen te zoeken naar mogelijke oplossingen voor de huidige en toekomstige zorgvragen. Alleen zo kan de kwaliteit, betaalbaarheid en duurzaamheid van de zorg gegarandeerd worden.

Het Kennispunt Mantelzorg ontstond vanuit Howest  en wil zich inzetten voor zowel mantelzorgers, hulpverleners als werkgevers. Het Kennispunt wil het centrale aanspreekpunt zijn voor informatie, sensibilisering of doorverwijzing.

ZORA is een mooi voorbeeld van technologie die een reële nood in de zorg wil aanpakken. De robot kan als zorgondersteuning ingezet worden en zo een aanvulling zijn op de zorgverlening. ZORA kan uitgroeien tot een deel van teams in ziekenhuizen en woonzorgcentra.

 

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: