Lancering website voor SVK

geplaatst op woensdag 26 februari 2014

De vereniging SVK Brugge is een sociaal verhuurkantoor, dat betaalbare en kwaliteitsvolle woningen verhuurt aan kandidaat-huurders met een laag inkomen.

Op de website vinden potentiële verhuurders alle informatie, in een handig overzicht. Huurders vinden er dan weer informatie over hun rechten en plichten, maar ook heel praktische tips rond energiebesparende maatregelen, een gezonde woning, het onderhoud van de woning en dergelijke. Maar ook kandidaat-huurders en doorverwijzende diensten kunnen er handige info vinden over de inschrijvingsvoorwaarden en de manier waarop kan ingeschreven worden. Op die manier hopen we dat mensen die op zoek zijn naar een betaalbare woning, nog beter de weg vinden naar onze dienstverlening.

De vereniging SVK Brugge heeft ondertussen een aanbod van zo’n 200 woongelegenheden. Het grootste deel van deze woningen wordt ingehuurd op de private huurmarkt. Bij de toewijzing van de woning wordt steeds rekening gehouden met de woonnood van de kandidaat-huurder. Jammer genoeg stellen we vast dat er nog altijd heel wat mensen zijn die dringend op zoek zijn naar een stabiele woonsituatie. Er staan nog zo’n 1000 kandidaat-huurders op de wachtlijst van ons SVK. Daarom zijn wij steeds op zoek naar nieuwe woningen.

Verhuren aan het sociaal verhuurkantoor is een win-winsituatie. Enerzijds wordt op die manier het aantal sociaal verhuurbare woningen in Brugge vergroot. Anderzijds biedt verhuren aan het SVK ook voor de eigenaar tal van voordelen. Zo staat het SVK in voor de begeleiding van de huurder, en neemt het heel wat administratieve beslommeringen over van de eigenaar. Daarnaast staat het SVK in voor het onderhoud van de woning. Eigenaars die aan het SVK verhuren, kunnen aanspraak maken op een aantal fiscale voordelen en premies bij renovatiewerken.

Alle info hierover is terug te vinden op de nieuwe website: www.svk-brugge.be

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: