OCMW Brugge discrimineert

geplaatst op dinsdag 01 april 2014

De medewerkers van het OCMW-hoofdgebouw werden vandaag getrakteerd op een stuk chocolade, in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

Iedereen kreeg een envelop, maar bij sommigen zat daar een groot stuk chocolade in, andere kregen een klein chocolaatje. Neen, dat is niet eerlijk. En ja, eigenlijk werden sommige mensen daardoor een beetje gediscrimineerd. Want dat is discriminatie: iemand ongelijk behandelen terwijl daar helemaal geen goede reden voor is.

Discriminatie is strafbaar. Er bestaat een lokaal meldpunt discriminatie, waar iedereen terechtkan voor gratis info, of om gevallen van discriminatie te melden. Men moet trouwens niet zelf een slachtoffer zijn om een verhaal van discriminatie te rapporteren.

Binnen het OCMW wordt er veel belang gehecht aan non-discriminatie. Recent nog nam de OCMW-raad in het OCMW-CHARTER VOOR BEHOORLIJK BESTUUR de bepaling op dat elke cliënt de garantie moet hebben dat hij of zij de dienstverlening krijgt waar hij of zij recht op heeft. Ongeacht de filosofische, politieke of religieuze overtuiging, seksuele voorkeur, geslacht, ras of herkomst”.

OCMW Brugge is niet de enige die vandaag discrimineert. Ook Stad Brugge, politie Brugge en de andere West-Vlaamse centrumsteden doen mee. De coördinatie van de actie is in handen van het West-Vlaams Meldpunt Discriminatie.

Link: http://www.diversiteit.be/21-maart-de-meldpunten-discriminatie-voeren-actie
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Van Maele Annie

er zal altijd gediscrimineerd worden hoe men ook oplet dat het niet gebeurd je kan nooit voor iedereen gelijkdoen ook wil men dat wel
Groetjes

Annie

geplaatst op donderdag 17 april 2014 om 15:25

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: