Nood aan sociale huisvesting

geplaatst op donderdag 03 april 2014

Wanneer men weet dat bijna de helft van de Vlamingen meer dan 30% van hun inkomen spenderen aan huishuur, wanneer men weet dat de vraag naar sociale woningen de laatste 2 jaar aanzienlijk is gestegen dan moeten de sociale woningmaatschappijen hierop inspelen.

De sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo heeft van het Schepencollege groen licht gekregen voor de bouw van een nieuw appartementsgebouw in de Stokveldewijk te St-Michiels Brugge.

Vivendo zal 21 appartementen bouwen, bestemd als sociale koopwoningen.  Het gebouw zal 3 bouwlagen tellen, met telkens 7 appartementen.

17 appartementen met 2 slaapkamers en 4 appartementen met 1 slaapkamer, met elk een eigen terras en ondergrondse parkeerplaats.  De werken gaan van start volgend voorjaar.

Dit project is de eerste fase in de opwaardering van de Stokveldewijk.

Een tweede project is in voorbereiding.  24 verouderde gelijkvloerse huurwoningen langs het Stokveldepad gaan onder de sloophamer.  Die woningen zullen vervangen worden door 38 nieuwe woningen en 14 garages.  28 woningen hiervan zijn bestemd voor de sociale huur en de overig tien worden verkocht als sociale woning of sociale kavel.

Meer info : www.vivendo.be of info@vivendo.be

Link: www.vivendo.be
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: