MEIBOOM OP TER POTTERIE KONDIGT DEELNAME OPEN WERVENDAG AAN

geplaatst op woensdag 07 mei 2014

Ter Potterie is één van twee projecten in Brugge die deelnemen aan de Open Wervendag.

De bouwwerken aan woonzorgcentrum Ter Potterie hebben het hoogste punt bereikt. Dat werd traditiegetrouw gevierd met een meiboomplanting.

Ik moet er wel bij vermelden dat het hoogste punt niet té hoog mocht zijn. De dakvolumes werden bewust laag gehouden, om zo het geheel beter te laten passen in het omliggende straatbeeld. De bedakingen worden deels uitgevoerd in natuurleien en deels in dakpannen. Ze zijn ook hellend, zoals voorgeschreven in de binnenstad. We mogen namelijk niet vergeten dat deze site een uitzonderlijke ligging heeft. Ter Potterie ligt ingebed in het binnenstadweefsel en het gebouw moet dus aan een aantal strenge voorwaarden voldoen om te passen binnen die omgeving.

Het vroegere gebouw van Ter Potterie dateerde uit de jaren zeventig en voldeed niet meer aan de huidige normen inzake (brand)veiligheid, isolatie en energiezuinigheid. Ook de toenemende zorggraad van de bewoners vroeg om een specifieke infrastructuur: bredere gangen en deuren, ruimte voor rolwagens, aangepast meubilair, grotere kamers en ruimte voor ergotherapie. Het was dus broodnodig om een resem ingrijpende veranderingen door te voeren. Al snel bleek dat het voor Ter Potterie niet mogelijk was om de bestaande gebouwen voldoende aan te passen. Een vervangende nieuwbouw was dus de enige optie.

Op dit ogenblik is de positieve impact van het gebouw in het straatbeeld al een flink stuk duidelijker geworden. Er kan stilaan begonnen worden met de afwerking. Momenteel worden er ook twee modelkamers volledig ingericht. Daar is een goede reden voor: op zondag 11 mei nemen wij deel aan de Open Wervendag. Deze werf zal opengesteld worden voor het publiek. De bezoekers krijgen de kans om een geleid bezoek te brengen aan de werf. Dankzij de modelkamers kunnen ze zich een duidelijk beeld vormen van het uiteindelijke resultaat. Behalve de rondleiding zal er ook kinderanimatie zijn, een sfeervolle cafetaria en verschillende infostands over ons OCMW.

Het toekomstige woonzorgcentrum zal onderdak bieden aan meer dan honderd senioren met een hoge zorggraad. Het gebouw zal in totaal 121 kamers herbergen, waarvan een gedeelte bestemd zal zijn voor kortopvang. Het einde van de werken is voorzien voor de lente van 2015.

Open Wervendag praktisch:
Datum
:                Zondag 11 mei 2014, doorlopend van 10.00 tot 17.00 uur
Plaats
:                  Toegang via Potterierei 77, 8000 Brugge
Wat:
                    Rondleiding op de werf, kinderanimatie, sfeervolle cafetaria, infostanden OCMW

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: