Nieuwe secretaris legt eed af

geplaatst op zondag 31 augustus 2014

WELKOM SECRETARIS! Een historisch en plechtig moment zojuist in het OCMW Brugge: de heer Christian Fillet heeft de eed afgelegd als secretaris. Dat gebeurde onder goedkeurend oog van de OCMW-voorzitter en de raadsleden.

De kersverse secretaris had voor hen een attentie in petto: een boekje, dat speciaal voor de gelegenheid werd gedrukt. Dat stukje lectuur omvat zijn algemene visie op de werking van een OCMW anno 2014 en luistert naar de titel ‘Het OCMW: de onmisbare schakel in de welzijnssector’.

Voor de vorige eedaflegging van een secretaris moeten we maar liefst 34 jaar terug in de tijd, dus vandaag was toch wel een speciaal moment in de geschiedenis van het OCMW Brugge.

De nieuwe secretaris legde kort uit waar hij naar streeft: “Samen met alle medewerkers heb ik de ambitie om een sterk verhaal te schrijven. Mijn droomdoelstelling is om van het OCMW Brugge een toonvoorbeeld te maken in Vlaanderen.”

Volgens Fillet is samenwerking van levensbelang voor het OCMW. “Ik ben voorstander van een samenwerking met alle actoren die actief zijn in het welzijnslandschap en zeker ook met de Stad. Maar ik stel het OCMW volledig voorop, als een volwaardig, zelfstandig en onafhankelijk OCMW. Dat neemt niet weg dat er synergiën kunnen zijn met derden, zoals de Stad”, legt Fillet uit.

Christian Fillet begint zijn job als OCMW-secretaris op 1 september en vliegt er meteen in. “In de eerste honderd dagen wil ik het OCMW van Brugge goed leren kennen. Als de tijd het toelaat, wil ik voor nieuwjaar iedere dienst en vereniging bezocht hebben”, vertelt Fillet.

Enkele personalia: Christian Fillet studeerde af in 1986 als licentiaat in de rechten aan de VUB. Daarna kon hij vrijwel onmiddellijk aan de slag als jurist in het OCMW van Sint Jans Molenbeek. In 1990 werd hij Financieel Beheerder in het OCMW van Willebroek, in 2000 werd hij secretaris van datzelfde OCMW. Voor zijn overstap naar het OCMW van Brugge was hij zowel OCMW-secretaris als plaatsvervangend gemeentesecretaris in Willebroek. Fillet maakt deel uit van de redactieraad van OCMW-visies, is docent bij APB Inovant en ondervoorzitter van het Europees Sociaal Netwerk, een Europese organisatie met hoofdzetel in Brighton.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: