Rap op stap en Efrem

geplaatst op zondag 31 augustus 2014

Het Sociaal Huis Brugge wil een wegwijzer zijn in het grote aanbod van verschillende diensten en dienstverleningen. Om de Bruggeling nog beter van dienst te kunnen zijn, wordt het aanbod van dienstverleningen regelmatig verruimd. "Het Sociaal Huis wordt uitgebreid met ‘Efrem’, een aanspreekpunt voor zelfstandigen, en ‘Rap op Stap’, een reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget",

 

 

EFREM: AANSPREEKPUNT VOOR ZELFSTANDIGEN MET MOEILIJKHEDEN

Zelfstandigen zijn noeste werkers, maar uit onderzoek blijkt dat een op de drie geen leefbaar inkomen kan halen uit hun activiteit. Dat betekent dat ze geen reserves kunnen opbouwen, dus van het moment dat er zich een probleem voordoet, maken zij verlies. "Denk maar aan ziekte, een ongeval, materiaalbreuk, of langdurige wegenwerken. In zo’n geval komen de ondernemers al snel terecht in een negatieve spiraal van schulden, kosten en interesten".

Vlaamse ondernemers wachten soms te lang om hulp in te roepen. 60% van de hulpvragen eindigt dan ook in stopzetting of faillissement. "Het is dus belangrijk dat ondernemers weten dat er ook voor hen een hulpverleningsaanbod bestaat. Het OCMW Brugge heeft daarom een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Efrem vzw. Deze organisatie wil een aanspreekpunt zijn voor zelfstandigen met moeilijkheden. De mensen van Efrem willen luisteren naar ondernemers die dreigen vast te lopen. Maar de medewerkers kunnen ook advies geven, bemiddelen en begeleiden. Dat kan gaan over een (dreigend) faillissement en andere problemen op zakelijk, administratief, economisch en juridisch vlak. Maar Efrem kan ook te hulp schieten bij familiale en relationele moeilijkheden. Zowel voor mensen die zelfstandig nog actief zijn, als voor personen die hun zelfstandige activiteiten beëindigd hebben".

 

RAP OP STAP: LAAGDREMPELIG REISBEMIDDELINGSKANTOOR VOOR MENSEN MET EEN BEPERKT BUDGET

Het is niet voor iedereen mogelijk om op reis te gaan of een uitstap te maken. Het Rap op Stappunt wil hier iets aan doen. Rap op Stap is een heel laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. "Een medewerker helpt iedereen met een klein budget aan een leuke uitstap. Er kunnen in dit kantoor zowel vakanties als daguitstappen en sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden. Maar er kan ook geholpen worden met praktische zaken, zoals het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer. Het Rap op Stappunt sluit trouwens nauw aan bij het Brugs Netwerk Vrijetijdsparticipatie; dat vrijetijdsactiviteiten wil toegankelijk maken voor mensen in (kans)armoede."

Praktisch:
Het Sociaal Huis bevindt zich in Hoogstraat 9, 8000 Brugge.

De zitdag van
Efrem vindt plaats iedere tweede woensdag van de maand, van 13.30 tot 16.30 uur.

De zitdag van
Rap op Stap vindt plaats iedere donderdag, van 13.30 tot 16.30 uur.

Link: https://www.facebook.com/Sociaal.Huis.Brugge#!/video.php?v=1500935893481687&set=vb.1437913079783969&type=2&theater
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: