Voorstelling jaarverslag 2013

geplaatst op donderdag 04 september 2014

Vorig jaar minder dossiers van schuldbemiddeling

1.027 Brugse gezinnen deden vorig jaar een beroep op de dienst schuldbemiddeling van het Brugs OCMW, omdat zij hun schulden niet kunnen afbetalen. Dat staat in het jaarverslag dat OCMW- voorzitter Dirk De fauw voorstelde. Het goede nieuws is dat er een break even point bereikt werd: er is zelfs een lichte daling van het aantal actieve dossiers in vergelijking met 2012. "Dat is te danken aan het feit dat er meer oude dossiers via collectieve schuldenregeling worden afgesloten dan nieuwe opgestart", aldus Dirk De fauw.

Het Sociaal Huis in de Hoogstraat ontving vorig jaar 22.000 bezoekers. Opvallend hier is dat de Opvoedingswinkel 597 individuele vragen te verwerken kreeg over het opvoeden van kinderen. Het Energieloket, dat uitgebreid werd met een luik telecommunicatie, kon 1.325 cliënten helpen naar het meest voordelige telecombedrijf of een passende energieleverancier.

Het jaarverslag 2013 werd in een nieuw en fris ontwerp gestoken en biedt info over alle ondersteunende diensten van het OCMW en alle realistaties van het voorbije jaar. Het is gedrukt op 600 exemplaren en gratis beschikbaar in alle OCMW-centra. Achteraan staat een ode aan OCMW-secretaris Hubert Parrein die met penisoen ging na een carrière van 34 jaar.

 

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140904_01251002

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: