Voorstelling nieuwe jobsite OCMW

geplaatst op woensdag 24 september 2014

Het OCMW Brugge pakt uit met een nieuwe jobsite. De site heeft zowel voor de (toekomstige) sollicitanten als voor de medewerkers van de Personeeldienst heel wat nieuwigheden in petto. "Mensen kunnen er vanaf nu gericht solliciteren, op vacatures die wij online zetten. Ze kunnen via de digitale weg ook spontaan solliciteren en hun cv achterlaten. Al deze gegevens komen terecht in een database. De medewerkers van de Personeelsdienst kunnen van daaruit de kandidaat linken aan de juiste vacature. Dankzij dat nieuwe systeem kunnen de mensen van de Personeelsdienst meer op inhoud werken. Ze zullen efficiënter kunnen werken, wat niet alleen tijdbesparend is, het vermindert ook het papiergebruik".

Er werd een beroep gedaan op de modernste technologieën om de jobsite mooi en aantrekkelijk te maken en af te stemmen op de huidige normen in het internetlandschap. De jobsite kan bezocht worden vanaf de pc, maar is ook toegankelijk via smartphone en tablet. "Deze toestellen zijn vandaag de dag niet meer weg te denken. Ook het online solliciteren wint aan populariteit. We kunnen en willen hier niet in achter blijven. Het OCMW Brugge is een modern bedrijf en dat moet zeker ook weerspiegeld worden in onze benadering naar potentiele nieuwe medewerkers. Uiteraard blijven wij inzetten op andere kanalen, zoals advertenties via de krant. Mensen kunnen ons ook nog altijd schriftelijk en telefonisch bereiken".

 

Als grootste werkgever in de regio is het aanwerven van nieuwe medewerkers een belangrijke taak. "Hiervoor rekenen we niet alleen op de technologie van de jobsite. We kunnen vertrouwen op de deskundigheid van de medewerkers van de Personeelsdienst en op het enthousiasme van enkele andere werknemers. De jobsite is gemaakt dóór onze medewerkers, vóór het aantrekken van nieuwe medewerkers. Op de site staan foto’s en getuigenissen van onze eigen mensen. Ze leggen uit waarom ze voor de job gekozen hebben, wat hun werk inhoudt en wat ze er leuk aan vinden. De bezoeker van de site krijgt dus een getuigenis uit eerste hand. En er zijn geen betere ambassadeurs voor ons OCMW dan onze eigen medewerkers. Zij kunnen anderen warm maken om bij ons te komen werken".

Het resultaat is te bekijken op http://jobs.ocmw-brugge.be

 

Link: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140923_01283654
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: