Tien jaar vzw Wieder

geplaatst op zondag 23 november 2014

Het OCMW zal de vzw Wieder, die haar tienjarig jubileum vierde, nauwer betrekken bij een aantal projecten.

In het Provinciaal Hof op de Markt vierde de vzw Wieder, de vereniging waar armen het woord nemen, vorige week vrijdag haar tiende verjaardag in aanwezigheid van hulpverleners, beleidsverantwoordelijken, begeleiders, bestuursleden van verenigingen en mensen in armoede.
Na een welkomstwoord van voorzitter Noël Ramon, onderstreepte Dirk De fauw dat er die dag twee belangrijke activiteiten waren in Brugge, namelijk de vergadering van de Vlaamse Regering en het tienjarig bestaan van Wieder.

De OCMW-voorzitter stond even stil bij het feit dat de provincie vanaf 1 januari 2017 niets meer mag doen op het vlak van welzijn. Hij vreest dan ook voor de toekomst van het armoedebeleid, want de vraag is nog steeds of Vlaanderen, steden of gemeenten die taken zullen overnemen. "Hiervoor zullen ze ambtelijke ondersteuning nodig hebben", zei hij.

Dirk De fauw wou de feestvreugde rond de tiende verjaardag niet temperen, maar benadrukte toch dat armoede niet zou mogen bestaan. "Er zijn nog heel wat kansarme wijken in Brugge. Met het OCMW helpen we die mensen met begeleidings- en activeringstrajecten in hun zoektocht naar werk. Verder werkt het OCMW aan schuldbemiddeling en budgetbegeleiding, biedt het nachtopvang en het inloophuis 't Sas".

"Wieder wordt ook nauw betrokken door het OCMW. De vereniging zal onder meer ondersteuning bieden bij de uitvoering van de armoedetoets, maar ook een trekkersrol opnemen in het project van duidelijke en eenvoudige taal in de communicatie van het OCMW. In samenwerking met een leesgroep zullen brieven en folders hertaald worden".

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: