Brochure bestrijdt armoede

geplaatst op zaterdag 22 november 2014

OCMW-voorzitter Dirk De fauw (CD&V) en schepen van Onderwijs Frank Vandevoorde (SP.A) reden elk naar een Brugse school om hen enkele exemplaren van de publicatie ‘Brugge Dialoogstad – Hoe Brugse scholen kansen geven aan kinderen en gezinnen in armoede’ aan te bieden.

 

 

 

Om scholen en ouders op weg te helpen in het werken rond de armoedeproblematiek heeft de werkgroep Brugge Dialoogstad de brochure Brugge DialoogstadHoe Brugse scholen kansen geven aan kinderen en gezinnen in armoede ontwikkeld. “Om de brochure inhoudelijk te kunnen stofferen, hebben we inspiratie geput uit de gesprekken die tijdens de armoededialoog gehouden werden”, zegt OCMW-voorzitter  Dirk De fauw. “Die gesprekken vonden vorige jaar plaats tussen mensen uit de onderwijswereld, het beleid en mensen in armoede. Zo’n 150 deelnemers  legden de pijnpunten op het vlak van onderwijs en armoede in Brugge bloot”.

Dit leidde tot de voorstellen in voornoemde brochure. Het zijn dan voornamelijk praktische aanbevelingen en tips voor het werken met kwetsbare kinderen en jongeren en hun ouders. “De uitgave, die zeker niet volledig is, moet dan ook aanzien worden als een aanvulling op wat veel onderwijsactoren vandaag al nemen aan doeltreffende en creatieve maatregelen”, aldus Dirk De fauw.

De publicatie is bestemd voor leerkrachten, directies, CLB’s, ouderraden van alle Brugse scholen en iedereen die werk wil maken van gelijke onderwijskansen binnen de plaatselijke onderwijscontext. “Scholen die aan de slag willen met de brochure gaan best na wat het beste aansluit bij hun schoolcultuur, de leerlingen en hun ouders’, aldus nog Dirk De fauw. “Elke school is anders en heeft een uniek publiek. Daarom is het belangrijk dat er bij de bestrijding van armoede op school zo veel mogelijk wordt samengewerkt met alle betrokkenen en dat er gezocht wordt naar oplossingen op maat. Gelijke onderwijskansen zijn niet enkel de verantwoordelijkheid van de leerkracht of directie, maar van iedereen”.

Link: https://www.brugge.be/files/uploads/document/brochure-brugge-dialoogstad-dialoog-werkt.pdf
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: