Zeebrugge zet zich in tegen borstkanker

geplaatst op donderdag 16 oktober 2014

In het buurtcentrum d’Oude Stoasie gaven schepen Martine Matthys en OCMW-voorzitter Dirk De fauw het startschot van de borstkankercampagne. Het stadsbestuur kiest voor Zeebrugge omdat in de deelgemeente weinig vrouwen een borstkankerscreening ondergaan.

 

 

 

‘Uit cijfers blijkt dat in de Stationswijk 44 procent, Strandwijk 38 , Dorp 35 en Oude Vismijn 34 procent van de vrouwen niet gescreend zijn’, zegt schepen van Welzijn, Martine Matthys (CD&V). ‘In de woonwijk Sint-Pieters en deelgemeente Lissewege liggen de resultaten ver onder het gemiddelde. In de Brugse woonwijk Sint-Andries zijn er slechts 8 procent van de vrouwen niet gescreend.’

Volgens De fauw krijgt het project ook steun van andere instanties. ‘Kloppend hart van de actie wordt het buurtcentrum, maar we krijgen ook steun van verschillende apotheken, bibliotheken en lokale verenigingen. Ook de twee huisartsen engageren zich om de actie meer ruchtbaarheid te geven. Het is de bedoeling dat we op termijn een deelnamegraad van 75 procent bereiken. Er is dus nog werk aan de winkel’, klinkt het.

Voor de eerste honderd vrouwen die zich inschrijven voor het onderzoek zijn er lekkere borstpralines voorzien van Choco-Story.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: