Bewoners van WZC Sint-Clara op vakantie

geplaatst op woensdag 19 november 2014

Tien bewoners van het woonzorgcentrum (WZC) Sint-Clara trokken een week op vakantie naar Zillebeke. Ze werden vergezeld van studenten van het OLVH Spes Nostra en medewerkers van het WZC.

"De vakantiegangers konden genieten van een aantal uitstappen, zoals het bijwonen van de Last Post en een bezoek aan de koekjesfabriek Jules Destrooper. Maar er stonden ook heel wat andere activiteiten op het programma: een kennismakingsspel, een heuse show, een dansmoment, een film bekijken, zingen en een gezelschapsspel spelen", vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

Er kruipt heel wat tijd in het organiseren van zo’n vakantie. De medewerkers van het woonzorgcentrum deden dit deels vrijwillig. Gelukkig kregen zij hulp van acht studenten van het zevende jaar thuis- en bejaardenzorg. De studenten hielpen bij de verzorging, eetmomenten en vrijetijdsbesteding van de bewoners.

"Natuurlijk werd alles heel grondig voorbereid. Er werd een volledig draaiboek uitgewerkt: de hele week werd tot in de details uitgezet en er werden heel wat afspraken gemaakt. Voordat de vakantie van start ging, kregen de bewoners verschillende bezoeken van de studenten. Ook de verpleegdossiers werden nauwgezet doorgenomen", zegt De fauw.

Na de vakantieweek wordt er nog een familieavond georganiseerd in WZC Sint-Clara. De bewoners en studenten kunnen dan hun vakantieweek voorstellen en hun ervaringen delen met hun familie.

"Ook de ouders van de studenten worden uitgenodigd. Contacten over de verschillende generaties heen worden altijd gewaardeerd. De positieve beeldvorming van ouderen naar externen is heel belangrijk, zowel naar familieleden van ouderen als jongeren", besluit de voorzitter.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

chr10

De bewoners waren heel tevreden ! Deze week volgde de nabeschouwing(familie avond) ... Weerom tevreden gezellig herinnering ophalend keuvelende mensen bijeen gezien ... Voor ' goeie' bewoners is dit iets om naar uit te kijken .Efkes verwend worden door de studenten zoals wij ook genieten van me-time !efkes uit dat dagelijkse van het wzc...

geplaatst op vrijdag 21 november 2014 om 17:18

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: