Feestelijke opening WUK-kot

geplaatst op vrijdag 07 november 2014

In het WUK-kot kunnen jongeren hun vrienden ontmoeten, een babbeltje slaan, een drankje drinken, kiezen voor een spelletje pingpong of kicker, of op de playstation spelen.  "Het WUK-kot is gegroeid vanuit de vraag van zowel ouders als de jongeren zelf. De leeftijd tussen 12 en 16 jaar is te oud voor speelpleinwerking of kinderopvang, maar nog te jong om lang alleen thuis te zitten. Een fysieke ruimte, zoals een skate-of hangplek, waar jongeren vrijblijvend kunnen vertoeven, is er niet in Zeebrugge. Maar wij vinden dat iedere jongere recht heeft op vrije tijd in de eigen buurt. Met het WUK-kot willen we dan ook een ontmoetingsplaats creëren voor de Zeebrugse jongeren", legt OCMW-voorzitter Dirk De fauw uit.

 

Het WUK-kot krijgt onderdak op de bovenste verdieping van het gemeenschapshuis in Zeebrugge. De activiteiten zullen om de twee weken plaatsvinden op vrijdagavond (van 18.00 tot 21.00 uur) of woensdagmiddag (van 15.00 tot 18.00 uur). "De voorbije maanden hebben de jongeren het WUK-kot zelf ingericht, naar hun eigen smaak. En dat is ook het ultieme doel: dat WUK een werking kan worden voor en door jongeren", vertelt De fauw.

WUK staat voor Weg Uitje Kot en is een initiatief van Buurtsport Brugge met ondersteuning van de Preventie-en Sportdienst van stad Brugge. WUK organiseert sport- en vrijetijdsactiviteiten en uitstappen voor Zeebrugse jongeren tussen 12 en 16 jaar.

"In de paasvakantie van dit jaar werd een projectweek op poten gezet. De jongeren konden het vrijetijdsaanbod in de buurt leren kennen via een spel dat actief gebruikmaakte van nieuwe media. Deze week werd aangevuld met een WUK-kot en was een groot succes: zestig enthousiaste jongeren namen deel aan dit project. Hieruit vloeide het idee voor een permanent WUK-kot. De combinatie van een plek om te ‘chillen’ en de mogelijkheid om vrienden te ontmoeten en actief aan activiteiten deel te nemen, blijkt heel aantrekkelijk voor jongeren", zegt voorzitter De fauw.

Voor de feestelijke opening werd de sportzaal van Zeebrugge omgetoverd tot een plaats waar jongeren zicht naar hartenlust konden uitleven. Ze konden racen op een gocartparcours, zich wagen aan de bungeerun of een potje pannavoetbal spelen. Er was ook een Vlaamse kermis met toffe activiteiten. De dag werd afgesloten met een hotdogfestijn en er kon nog wat nagekaart worden in het WUK-kot.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: