WZC Sint-Clara viert vrijwilligers Rode Kruis

geplaatst op dinsdag 25 november 2014

In het woonzorgcentrum Sint-Clara hebben de honderdtwintig bewoners feest gevierd, samen met tien vrijwilligers van het Rode Kruis. Een accordeonist speelde de pannen van het dak en kreeg de dansvloer goed vol. Iedereen kreeg nog een kopje koffie en een stuk taart, wat de namiddag compleet maakte. "Vrijwilligers zijn een kostbaar goed. Zij doen heel waardevol werk en we kunnen hen daar niet genoeg voor bedanken. Met dit feest willen wij de werking van de vrijwilligerscentrale eens in de kijker zetten. Maar we hopen ook nieuwe vrijwilligers aan te trekken" vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

De meeste mensen kennen het Rode Kruis vooral van bloedinzamelingen en hulp bij rampen, grote noden, epidemieën en in oorlogsgebieden. Maar het Rode Kruis heeft ook een uitgebreide sociale hulpverleningswerking. Er worden kampen georganiseerd voor jongeren en aangepaste vakanties voor mensen met een chronische ziekte of beperking. "En er is een vrijwilligerscentrale, die bijvoorbeeld ingezet wordt in verschillende woonzorgcentra. De vrijwilligers gaan mee op uitstap met de bewoners, helpen hen bij creatieve activiteiten en maken tijd voor een wandelingetje in de tuin of voor een individueel gesprek. De vrijwilligerscentrale is een welkome ondersteuning voor het personeel", zegt de voorzitter.

Het Rode Kruis heeft ook een bibliotheek, met meer dan 150.000 boeken. Klassiekers, romantische boeken, stripverhalen, historische romans, sciencefiction, informatieve boeken, hobbyboeken, fotoboeken, …

"Noem maar op, in dit uitgebreide en gevarieerde aanbod is er voor elk wat wils. In afspraak met de mensen van Animatie, Ergo en het verzorgend personeel, trekken de vrijwilligers met een boekenkar naar de bewoners en patiënten, die rustig op hun kamer hun keuze kunnen maken. De vrijwilligers hebben daarbij niet alleen aandacht voor het uitlenen van boeken, ze maken ook tijd voor een praatje met de bewoners, wat zeker even belangrijk is. De vrijwilligers doen hun werk met hart en ziel en we kunnen hen niet genoeg bedanken voor hun belangeloze inzet. Samen feestvieren met de bewoners is onze manier om ‘dankjewel’ te zeggen", besluit De fauw.

 

Contactgegevens van de vrijwilligerscentrale van het Rode Kruis;

Socialehulpverlening@brugge.rodekruis.be

GSM: 0478 33 00 93

 

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: