PROTOCOL SINT-PIETERSMOLENWIJK

geplaatst op dinsdag 02 december 2014

Stad Brugge, de Brugse Maatschappij voor Huisvesting en Vivendo ondertekenden dinsdag een protocol waarin afspraken worden gemaakt over de bestemming van het 22 hectare grote gebied tussen de Oostendse Steenweg, de spoorweg, de Blankenbergse Dijk en de Sint-Pietersmolenstraat.

 

 

 

Met de ondertekening van het protocol wordt een dossier gedeblokkeerd dat al meer dan 40 jaar aansleept.  Dirk De fauw is heel tevreden met het resultaat : “Als voorzitter van Vivendo ben ik blij dat we nieuwe sociale woningen kunnen realiseren, want de wachtlijsten in Brugge zijn lang.  En als voorzitter van het Brugse OCMW ben ik blij dat er ruimte is voor het nieuwe woonzorgcentrum”.

 

Het Brugse OCMW betaalt 2,85 miljoen euro voor het terrein langs de Blankenbergse Dijk waarop het nieuwe woonzorgcentrum komt.  De nieuwbouw moet de verouderde OCMW-woonzorgcentra Minnewater en Sint-Clara vervangen.  Beide woonzorgcentra beantwoorden immers niet meer aan de hedendaagse comfort- en kwaliteitseisen.  Het nieuwe woonzorgcentra zal 240 kamers tellen.  Het gaat om een investering van bijna 40 miljoen euro.  Als alles loopt zoals gepland, opent het nieuwe woonzorgcentrum de deuren midden 2018.

“Dit protocol zorgt voor een evenwichtige mix van sociale woningen, private woningen, seniorenwoningen, een woonzorgcentrum en de groene long, wat de leefbaarheid van Sint-Pieters zeker ten goede komt”, aldus Dirk De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: