2000 EURO VOOR GOED DOEL

geplaatst op vrijdag 12 december 2014

OCMW-voorzitter Dirk De fauw heeft een cheque van 2.000 euro overhandigd aan de vzw Kitanda. Dat geld werd bijeengespeeld tijdens de traditionele quiz ‘mAZtermind & OCMWeters’.

 

 

 

 

 

Die quiz wordt jaarlijks georganiseerd door de personeelsleden van het OCMW Brugge en AZ Sint-Jan AV. Op vrijdagavond 10 oktober liep de sporthal ‘De Polder’ weer aardig vol. Er speelden 57 ploegen mee, goed voor 280 deelnemers. Alle geledingen van OCMW en AZ kunnen aan deze activiteit deelnemen. Ook OCMW-voorzitter Dirk De fauw voegde zich bij een quizteam: "Onze medewerkers kunnen zich met elkaar meten, op een faire manier. Dat resulteert in een moment van samenhorigheid, in een ontspannen sfeer."

Maar de quiz brengt ook geld in het laatje. Zoals gewoonlijk werd dat geschonken aan een goed doel. Dit jaar was dat de vzw Kitanda, een vereniging die een oplossing wil bieden voor de noden van wezen en weduwen in ontwikkelingslanden. De vzw Kitanda, met zetel In Brugge, kreeg een cheque van 2.000 euro. Iedere cent die verzameld wordt via ‘Kitanda’ gaat rechtstreeks naar een ontwikkelingsproject. Er worden geen bureaus, reizen, verblijfskosten, werkingskosten of lonen uitbetaald. Kitanda kiest bewust voor het creëren van een hulpsysteem waarbij samen met de lokale bevolking naar duurzame en efficiënte oplossingen wordt gezocht. De vzw gaat ter plaatse, om de bevolking bij te staan bij het ontwikkelen van de projecten en om hen steun en advies te geven waar nodig.

Voorzitter De fauw bedankte de organisatoren en de vele vrijwilligers:

"Zij hebben zich echt volledig gegeven om deze quiz te organiseren. Van de logistieke zaken, zoals het klaarzetten van de zaal, of helpen achter de bar, tot het opstellen van de vragen en quizmaster spelen."

OCMW-voorzitter Dirk De fauw is peter van de quiz, samen met Heidi Hoppe, afgevaardigd Voorzitter Raad van Beheer AZ Sint-Jan en Hans Rigauts, algemeen directeur AZ Sint-Jan.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: