Medewerkers sportief begeleid door studenten

geplaatst op vrijdag 19 december 2014

 

Het OCMW Brugge investeert in de fysieke fitheid van haar medewerkers. "Wij zijn koploper op dat gebied, kijk maar naar de fitness in ons hoofdgebouw. Maar dit jaar gingen we nog een stapje verder. Onze werknemers konden zich op sportief vlak laten begeleiden door studenten van de Hogeschool West-Vlaanderen", vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

Vijfendertig OCMW-medewerkers zagen dat idee wel zitten. Via een ‘intakegesprek’ werd nagegaan hoe fysiek actief zij waren en wat hun persoonlijke doelstellingen waren. Daarna werden er lichaamsmetingen en fysieke testen uitgevoerd. Het gesprek en de tests leidden tot een aantal conclusies. "De studenten zagen dat er een enorm verschil was in het startniveau. Sommigen hadden nog nooit gesport, anderen waren al actief sinds hun jeugd. Heel wat mensen hadden ook aandachtspunten om rekening mee te houden, zoals rug-, knie-, of nekproblemen", zegt De fauw.

Zes studenten van de nieuwe opleiding ‘Sport en Bewegen’ gingen met deze resultaten aan de slag om een trainings- en bewegingsprogramma op maat aan te bieden. De deelnemers werden ingedeeld in zes groepen. Iedere groep werd persoonlijk begeleid door één student en er werd gewerkt rond een thema, dat bepaald werd op basis van de intakegesprekken en persoonlijke voorkeuren. Het resultaat was een specifiek bewegingsaanbod met sportieve thema’s als bootcamp, core-stability training, HITT-training, relaxatie, yoga, tai-chi en fun circuit.

"Naast zeven sportieve sessies organiseerden de studenten ook een viertal workshops over gezonde topics: verantwoord trainen en handige tips, voeding, ergonomie en slim bewegen op het werk en motivatie", vertelt de voorzitter.

Na de sportieve bijeenkomsten was het tijd voor een evaluatie. Daarin zeggen de deelnemers dat ze heel tevreden zijn over de aanpak en de omkadering.

"Blijkbaar werd er tijdens het sporten veel plezier gemaakt. Er werden nieuwe vriendschappen gesmeed, wat natuurlijk goed is voor de teamgeest binnen ons OCMW. Maar onze medewerkers hebben ook vooruitgang geboekt op sportief vlak. En ze waren ronduit lovend over de begeleiding van de studenten. De deelnemers zijn zelf vragende partij voor een vervolg en we gaan hier dan ook graag op in. Door al deze positieve reacties hebben wij besloten om ook in 2015 zo’n project op touw te zetten. We blijven daarvoor graag samenwerken met de studenten van Howest", besluit De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: