Oncologisch centrum AZ Sint Jan breidt uit

geplaatst op dinsdag 23 december 2014

Het oncologisch centrum van het AZ Sint-Jan zal binnenkort uitbreiden met 2 bunkers voor radiotherapie. Het college van burgemeester en schepenen heeft zonet de stedenbouwkundige vergunning afgeleverd.

De aanvraag betreft het uitbreiden van het oncologisch centrum met twee bunkers voor radiotherapie. Er worden medische onderzoeks- en behandelingsruimten en administratieve ruimten voor verpleging, enkel toegankelijk voor patiënten en verpleging, voorzien. De gebouwen hebben een totale oppervlakte van 656m.

Het terrein waarop de uitbreiding voorzien is, is momenteel rijbaan en parking. Om het gebouw te kunnen uitbreiden moet de toegangsweg naar het mortuarium worden verlegd. De gevraagde uitbreidingen zijn noodzakelijk in functie van de goede werking van de Afdeling Oncologie van het ziekenhuis.

“De uitbreiding van het behandelingscentrum is essentieel om de wachttijd van de patiënten ernstig in te perken. Ook door het personeel zal zo op een meer comfortabele en veilige manier kunnen gewerkt worden,” zegt OCMW-voorzitter Dirk De fauw (CD&V).

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: