Kunstwerken vzw Oranje sieren Hoofdzetel OCMW Brugge

geplaatst op maandag 15 december 2014

Ook in 2015 zal de hoofdzetel van het OCMW Brugge zeventien nieuwe kunstwerken uithangen uit de artotheek ‘IDEA’ van de vzw Oranje. IDEA is een uitleendienst met kunstwerken die gemaakt zijn door personen met een beperking. Dankzij de artotheek hebben de Oranje-kunstenaars een platform om met hun werk naar buiten te komen en aansluiting te krijgen op de actuele kunst. Tegelijk krijgen kunstliefhebbers de kans om kunst in huis te halen van heel bijzondere kunstenaars.

"Ons OCMW is al langer dan vandaag bekend met de artotheek. We ondersteunen dit initiatief namelijk al dertien jaar. Van bij het begin kocht het OCMW zeventien abonnementen, waarmee evenveel werken uit de artotheek geselecteerd werden. De creaties zijn op verschillende plekken in onze hoofdzetel te bewonderen. Deze werken geven het gebouw niet alleen meer kleur, ze passen ook perfect bij de moderne uitstraling van het hoofdgebouw" legt OCMW-voorzitter Dirk De fauw uit.

Elk jaar worden de kunstwerken vervangen door nieuwe, zodat deze blijvende tentoonstelling heel wat Oranje-kunstenaars de kans kan geven om te exposeren. Maar het is ook een creatieve manier om de vele medewerkers en bezoekers van het OCMW te tonen wat de Oranje-kunstenaars bezighoudt in het dagelijkse leven.

"Dat het OCMW kiest voor de kunstenaars van de vzw Oranje, is zeker geen toeval. Ons OCMW heeft zelf ook voorzieningen voor mensen met een beperking, gebundeld in de Vereniging Ons Huis." verduidelijkt De fauw.

Ons Huis staat in voor de opvang en begeleiding van volwassenen met een beperking. Enerzijds voor personen met een mentale en/of meervoudige handicap en anderzijds voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Ook voor hen bestaat er een ruim aanbod van creatieve, huishoudelijke, ambachtelijke en recreatieve activiteiten.

 "Als geen ander weten we dus dat personen met een beperking kunstzinnige talenten kunnen hebben. Ik ben dan ook heel blij dat ons OCMW van die creativiteit kan genieten en dat we Oranje en haar kunstenaars kunnen steunen", besluit de voorzitter.

 

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: