Vereniging Spoor Brugge heeft nieuwe website

geplaatst op zondag 18 januari 2015

De vereniging SPOOR Brugge heeft een nieuwe website. Het letterwoord SPOOR Brugge staat voor Samenwerking en Preventie in het kader van Opvoeding en Onderwijs Regio Brugge. De vereniging is een samenwerkingsverband tussen de lokale besturen van Brugge en Blankenberge, en de vzw SWOB (die heel wat welzijns- en onderwijsorganisaties uit de Regio Brugge vertegenwoordigt). "SPOOR Brugge bundelt het time-out-project Blink!, het project studieondersteuning ’t Scharnier, de Opvoedingswinkel Regio Brugge en de nieuwkomer sinds 1 januari: Buurtsport Brugge", legt OCMW-voorzitter Dirk De fauw uit. Op de nieuwe website van SPOOR krijgen deze projecten hun eigen stek. Dat valt meteen op bij het openen van de homepage: die biedt een overzicht van de deelwerkingen en nodigt uit tot doorklikken.

Buurtsport biedt laagdrempelige en buurtgerichte sport- en bewegingsactiviteiten. Op de nieuwe website staat een duidelijk overzicht van de verschillende activiteiten per doelgroep en per wijk. Er is een kalender met de activiteiten en een aparte kalender voor de vakanties en voor senioren.

De Opvoedingswinkel geeft advies en informatie aan ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken. Wie vragen heeft over het opvoeden van kinderen en jongeren, kan die stellen aan de mensen van De Opvoedingswinkel, in het Sociaal Huis. Tot de Opvoedingswinkel hoort ook het Loket Kinderopvang, dat ouders wil ondersteunen in hun zoektocht naar kwalitatieve opvang.

"Op de openingspagina van De Opvoedingswinkel heeft het vragenformulier een prominente plaats gekregen. Het is dus mogelijk om meteen een vraag te stellen, gratis en eventueel anoniem. Daarnaast organiseert de Opvoedingswinkel ook heel wat activiteiten, van lezingen tot workshops. Die worden netjes op een rijtje gezet en kunnen ook gedeeld worden op Facebook. Als laatste kunnen mensen zich via de site inschrijven op de nieuwsbrief", vertelt de voorzitter.

’t Scharnier verzorgt studieondersteuning aan huis bij kinderen uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen. Op de website staat een uitgebreide toelichting over de werking, naast een aantal invulformulieren voor professionelen.

Het time-outproject BLINK! begeleidt jongeren die ernstige schoolproblemen hebben. De site biedt heel wat info over de werking van BLINK!, aangevuld met nuttige links.

Op de website zijn heel wat nieuwigheden te vinden.

"Het gaat dan vooral over middelen om in interactie te treden met de bezoeker van de site. Hoewel de website al heel wat informatie biedt, kunnen mensen rechtstreeks met onze medewerkers in contact treden, via het digitale spoor", besluit voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: