OCMW krijgt deel inboedel hotel

geplaatst op dinsdag 20 januari 2015

Het OCMW van Brugge heeft een deel van de inboedel van hotel Azalea gekregen. Het hotel in de Wulfhagestraat wordt verkocht aan nieuwe eigenaars. Bij het leeghalen van het hotel, hebben de vroegere uitbaters aan het Brugs OCMW gedacht. "Wij hebben hier een twintigtal matrassen opgehaald, een frigo en heel wat keukengerief, zoals bestek, borden, tassen, potten en pannen", vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

 

 

Dat materiaal zal onder andere gebruikt worden door de vereniging ’t Sas, een samenwerkingsverband tussen het OCMW, de stad Brugge en het CAW. Eén van de deelwerkingen van ’t Sas is crisishulp. De crisishulp bestaat uit twee luiken: preventie van uithuiszetting en crisisopvang. Een preventiewerker probeert te voorkomen dat mensen uit hun huis worden gezet. Mensen die toch thuisloos zijn, kunnen voor een korte periode terecht in het crisisopvangcentrum. Ze worden er begeleid naar een stabiele woonsituatie.

Het materiaal werd opgehaald door de medewerkers van Dozen&Co, de verhuisdienst van het OCMW.

"Die dienst is er voor mensen die een gewone verhuisfirma moeilijk kunnen betalen en mensen die niet in staat zijn om zelf een verhuis te organiseren. Iedereen die een verhoogde tegemoetkoming geniet van het ziekenfonds, kan aankloppen bij Dozen&Co", legt De fauw uit.

De OCMW-voorzitter is heel blij met de schenking:

"Het doet deugd om te weten dat er mensen zijn die aan ons denken. Wij zullen dit materiaal goed kunnen gebruiken. Ik ben de mensen van hotel Azalea dan ook erg dankbaar."

 

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: