Wat als er geen Solidariteit zou zijn

geplaatst op vrijdag 27 februari 2015

Maak er een filmpje over en win een mooie prijs.

Stel het je even voor... Een voetbalspeler die voor de match aanvangt zelf alle kleedkamers opent, de verwarming aanzet en vlug nog even de ballen oppompt. Tijdens de match zeult hij een borstel mee om de lijnen bij te kalken, fluit zelf bij een overtreding en verzorgt ook zelf zijn aangetrapte been. Na de match tapt hij zichzelf een pintje en als iedereen weg is, haalt hij nog trekker en dweil boven om de kantine een poetsbeurt te geven. Onvoorstelbaar toch? Of niet...

De bekende Brugse komiek David Galle liet, op vraag van CM Brugge en beweging.net West, dit voorval op film vastleggen. Hij is alvast overtuigd: zonder vrijwilligers, laat staan zonder solidariteit, functioneert ons samenleven niet! David: “Als iedereen geeft, krijgen we allemaal ooit wel iets terug. Maar in feite is solidariteit niet geven om iets in ruil te krijgen. Met uitzondering van dat goed gevoel…”.

Inzendingen moeten niet professioneel opgenomen zijn. Het mag gerust met een smartphone gebeuren, al blijft enige kwaliteit vereist. Filmpjes kunnen ingestuurd worden tot 20 april. Het volledige wedstrijdreglement, het ludieke filmpje met David Galle en alle praktische gegevens vind je op www.west.beweging.net of op www.wadde-at.be.

Deze wedstrijd kadert in de Nacht van de Solidariteit, het jaarlijkse feest waarop de christelijke werknemersorganisaties met een boodschap uitpakken. Die vind plaats op 13 mei in Brugge en het programma omvat onder meer een toespraak van Marc Justaert, een optreden van Zonder Bandjes én uiteraard de prijsuitreiking van de filmwedstrijd. Presentator van dienst is David Galle.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Lieven Van Belle, secretaris beweging.net West, Oude Burg 13, 8000 Brugge, 050 444336, 0494 570301, lieven.vanbelle@beweging.net.

 

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: