OCMW-keuken krijgt erkenning voor goede hygiëne

geplaatst op vrijdag 06 maart 2015

Rudderstove, de centrale keuken van het OCMW Brugge, heeft een geloofwaardig en veilig systeem van hygiëne. Het kreeg daarvoor een ‘Smiley’ van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

 

 

 

 

"De Smiley is een belangrijke kwaliteitsgarantie voor onze keuken. Het geeft de consument een teken van vertrouwen. Onze keuken kan zijn klanten garanderen dat de voedselveiligheid - en de controle daarop - optimaal is" vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw trots.

Ruddersstove onderging een grondige audit om de Smiley te kunnen kijgen. Er werden documenten beoordeeld en er was ook een evaluatie op het terrein. Ruddersstove heeft deze audit met glans doorstaan. Een van de troeven van de centrale keuken is dat er gewerkt wordt met een speciaal autocontolesysteem. Die techniek zorgt ervoor dat het eten constant gecontroleerd wordt om risico’s zo veel mogelijk uit te sluiten.

De Smiley is maar drie jaar geldig en moet daarna vernieuwd worden. In 2009, nog geen twee jaar na het opengaan van de nieuwe keuken, werd de eerste Smiley behaald. 

"In 2012 gingen we voort op dat elan en ook dit jaar krijgen we de erkenning. Het is dus de derde opeenvolgende Smiley voor Ruddersstove", zegt de voorzitter.

"Deze verlenging van de Smiley is niet alleen een bevestiging van onze moderne en hygiënische infrastructuur, maar vooral ook van de professionele en kwalitatieve bereidingswijze van onze gerechten. Het is ook een bevestiging dat de centrale OCMW-keuken op een hoog niveau draait en werkt met mensen die goed opgeleid zijn. We hebben deze Smiley te danken aan een hele ploeg. Deze bekroning is een gezamenlijk resultaat. Niet alleen van het management, maar van alle medewerkers op de werkvloer", besluit De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: