Dirk De fauw en CD&V vragen steun voor Nepal

geplaatst op donderdag 30 april 2015

Provincieraadslid en gewezen gedeputeerde voor ontwikkelingssamenwerking Dirk De fauw vroeg in de provincieraad aan gedeputeerde Jean de Bethune steun voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal.

 

 

 

Dirk De fauw: "In het verleden werd door de Provincie bij grote natuurrampen een extra budget vrijgemaakt voor noodhulp.  Ik verwijs naar aardbevingen in Turkije, de tsunami in Thailand en omstreken, de taifoon in de Filippijnen, ...Zondag werd Nepal getroffen door een zware aardbeving waarbij meer dan 4000 mensen het leven lieten en duizenden zwaargewond en dakloos werden .

De concrete vraag van provincieraadslid De fauw aan de deputatie was dan ook of de provincie bereid is terug een budget van bv. 25.000 euro beschikbaar te stellen voor noodhulp bv. aan het consortium van NGO's 1212.

Gedeputeerde Jean de Bethune legde de vraag voor aan de Deputatie en die besliste om 25.000 euro te storten aan het consortium 1212. Ook op rekening van het Rode Kruis zal 25.000 gestort worden voor de hulp aan Nepal.

Verder antwoordde de gedeputeerde ook positief op de vraag van raadslid De fauw om de dossiers voor heropbouw die vanuit de verenigingen komen in Nepal waar de provincie West-Vlaanderen een samenwerking mee heeft, prioritair te behandelen.

Link: http://www.focus-wtv.be/video/vragenuurtje-de-hulp-aan-nepal
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: