Stad Brugge schenkt 25.000 euro voor noodhulp in Nepal

geplaatst op dinsdag 12 mei 2015

De NGO's van het Belgische Consortium voor Noodhulpsituaties 12-12 maken een stand van zaken op en roepen de Belgische bevolking op tot solidariteit. De Stad Brugge is alvast solidair en schenkt het Consortium 25.000 euro. Uit solidariteit met de slachtoffers van de aardbeving in Nepal en uit medeleven met de Nepalese gemeenschap in Brugge.

 

Sinds Nepal op 25 april getroffen werd door een aardbeving stellen de humanitaire organisaties van Consortium 12-12 alles in het werk om de slachtoffers te helpen. Met hun gemeenschappelijke campagne ‘S.O.S. Nepal’ zamelen ze het broodnodige geld in om de Nepalezen zo doeltreffend mogelijk te steunen.  Het Brugs stadsbestuur besloot op 11 mei om 25.000 euro noodhulp te voorzien.

Dirk De fauw, schepen voor Noord-Zuid: ‘Als schepen voor ontwikkelingssamenwerking en diversiteit vind ik het uitermate belangrijk om als stad een voorbeeldfunctie te stellen. Het voorzien van noodhulp, naast de bestaande reguliere werkingskosten voorzien voor ontwikkelingssamenwerking en duurzame ontwikkeling, kan ter plaatse het verschil maken. Bovendien is de Nepalese bevolking de vijfde grootste groep met vreemde nationaliteit hier in Brugge. De gemeenschap hier is bijzonder sterk en nauw verwant met wat er in Nepal gebeurde.’

 

Schenkingen kunnen op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212 van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties. Dit algemeen rekeningnummer helpt zes grote humanitaire hulporganisaties: Caritas International, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam-Solidariteit, Unicef België en Plan België. Deze zes organisaties beschikken over gespecialiseerde diensten voor noodhulp en wederopbouw en maken deel uit van een internationaal netwerk, wat toelaat overal ter wereld snel efficiënte hulp te bieden. Tijdens humanitaire operaties werken deze organisaties, via hun lokale afdelingen of internationale structuren, ook vaak daadwerkelijk samen bij de hulpverlening op het terrein. Andere organisaties, zoals Rode Kruis-Vlaanderen en Artsen zonder Grenzen, zijn eerder al gestart met eigen inzamelingsacties.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: