Werking Hoeve Hangerijn van Stad naar OCMW Brugge

geplaatst op maandag 06 juli 2015

OCMW-voorzitter Dirk De fauw heeft de sleutel van Hoeve Hangerijn ontvangen uit handen van Philip Pierins, schepen van openbare werken, stadsreiniging en groen. Deze symbolische sleuteloverhandiging staat voor de overdracht van de werking van Hoeve Hangerijn van Stad naar OCMW Brugge.

 

 

 

In het kader van de nieuwe organisatiestructuur binnen de Stad, werd een duidelijke keuze gemaakt om alle initiatieven in het kader van welzijn en zorg onder te brengen in één cluster: de cluster welzijn. Een van de voorstellen hierbij was de overdracht van de werking van Hoeve Hangerijn van de Stad naar het OCMW.

"Hoeve Hangerijn is de voorbije jaren uitgegroeid tot een mooi voorbeeld van inclusieve werking. De ontmoeting tussen valide kinderen, jongeren, volwassenen en mensen met een beperking staat centraal in de dagelijkse werking van Hoeve Hangerijn. Samen voeren zij allerlei activiteiten uit in de boerderijomgeving", verduidelijkt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

Daarnaast is de hoeve ook een draaischijf geworden voor het buurtleven in deze wijk. Er zijn allerlei evenementen, zoals zomerkaffees, buurtfeesten, de kerstmarkt,… Onlangs was er nog een heuse hoevemarkt, die heel wat bezoekers lokte. Deze initiatieven komen onder meer tot stand in samenwerking met buurtwerking het Schuurke, die hier ook zijn vaste stek heeft.

"Vanuit het OCMW willen we de komende jaren verder inzetten op deze inclusieve werking. De hoeve moet blijvend kansen op ontmoeting en samenwerking in de buurt realiseren. Deze mooie locatie en de faciliteiten die de polyvalente zaal ‘De Doening’ biedt, willen we ten volle benutten. Maar we willen ook het aanbod en de mogelijkheden rond dagbesteding en begeleid werk voor personen met een beperking verder uitbouwen. Bovendien biedt de hoeve ook mogelijkheden in het kader van sociale tewerkstelling voor andere groepen. Met de integratie in het OCMW, willen we de mooie werking die op vandaag al bestaat een extra boost geven", besluit voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

D'hauw Marinka

Beste, goed dat de hoeve naar welzijn is gegaan en u daar nu uw doelen kan gaan verwezelijken in samenspraak met de gebruikers, de scholen en de mensen die er dagelijks werken.
Groendienst heeft andere doelen denk ik en kan zich beter niet toespitsen op welzijn en zorg, daar hebben ze duidelijk geen kaas van gegeten.
Proficiat en tot een dezer.

geplaatst op dinsdag 07 juli 2015 om 21:01

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: